Završen moleban ispred Hrama: Pristalice Dveri krenuli u "porodičnu šetnju"

Pristalice Pokreta Dveri danas su u hramu Svetog Save prisustvovali molebanu posle koga su krenuli u šetnju beogradskim ulicama kako bi, posle održavanja Prajda, pokazali šta je pravo porodično lice Srbije.

Nekoliko hiljada ljudi krenulo je od Hrama Svetog Save put Slavije pevajući "oj Kosovo, Kosovo", odakle će nastaviti trasom kojom je prošla povorka Parade ponosa.

U porti hrama Svetog Save, pristalice tog Pokreta okupili su se oko 16 sati noseći državne i ruske zastave, dok je policija na ulazu na plato preventivno pretresala neke od mladih osoba.

Predstavnik Dveri Vladan Glišić rekao je pre početka molebana da je namera tog pokreta da šetnjom centralnim beogradskim ulicama "u duhovnom smislu dezinfikuje grad".

"Pokazaćemo kakvo je pravo lice većinske Srbije", rekao je novinarima predstavnik Dveri Danilo Tvrdišić dodavši da je planirano da se šetnja završi ispred Doma Narodne skupštine.

Tvrdišić je naveo i da taj Pokret nije bio za nasilje izrazivši zadovoljstvo što su prepodnevna dešavanja tokom Prajda protekla bez "razbijenih glava, gubitka ljudskih života i uništavanja imovine"

Tvrdišić je u tom kontekstu pozitivno ocenio stav premijera Aleksandra Vučića da je dobro što je Prajd protekao bez većih incidenata naglasivši istovremeno da ta manifestacija nikako nije smela biti održana.

"Vučić je okrenuo leđa većinskoj volji građana Srbije i ovo je početak kraja (održavanje Prajda) isto kao što je bio i početak kraja režima Borisa Tadića koji je 2010.godine dozvolio Prajd", rekao je Tvrdišić.

Izvor: Novosti

Pogledajte još