Olsi Rama poručuje iz Albanije: Nemam nikakve veze sa dronom!

0

Brat premijera Albanije poručio iz Tirane da ne zna otkud srpskim medijima informacija da je on upravljao dronom koji je proneo provokatrosku zastavu "velike Albanije".

Brat albanskog premijera, Olsi Rama koji je osumnjičen da stoji iza incidenta na fudbalskoj utakmici Srbija-Albanija, stigao je jutros u Tiranu i demantovao povezanost sa tim događajem.

Fudbalska utakmica Srbija-Albanija prekinuta je sinoć u 42. minutu pošto se nad terenom pojavila letelica na daljinsko upravljanje na koju je bilo zakačeno platno sa mapom velike Albanije u boji i s crnim dvoglavim orlom.

Rama je nakon incidenta zadržan na stadionu oko 40 minuta, kako je javila televizijska stanica „News24“ iz Tirane, a potom je pušten.

– Nemam ništa sa letelicom… ne razumem odakle je došla ta priča – izjavio je Olsi Rama po dolasku u Tiranu.

Rama je kao „spekulacije“ odbacio navode srpskih medija da je on organizovao incident i da je upravljao letelicom.

Nisam ni hapšen niti privođen. Kada se incident dogodio, situacija je postala haotična, policajci su pregledali sve. Pokazao sam im američki pasoš i kameru. To je trajalo nekoliko minuta – ispričao je Rama koji je jutros stigao u Tiranu s delegacijom albanske reprezentacije.

Ekipu su na aerodromu Rinas dočekali nekoliko albanskih ministara i hiljade navijača.

Štampa u Tirani pozdravila je jutros držanje albanske reprezentacije i pripisala odgovornost srpskoj strani.

Misterija drona. Ko stoji iza toga, Srbi ili Albanci“, jedan je od naslova u albanskoj štampi koja konstatuje da „albanski simboli razjaruju srpske navijače“.
Portal Gazeta express objavio je uvredljiv naslov povodom sinoćnjeg incidenta na utakmici.

Izvor: Blic

Foto: Printskrin

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.