MISTERIJA: Zašto je na stotine naučnika poginulo u poslednje dve godine?

Kako prenosi britanski "Dejli Mail", najnovija žrtva je naučnik Alberto Behar (47) iz Skotsdejla u Arizoni, koji je poginuo kada se sportski avion, kojim je on sam pilotirao, nedavno srušio u Los Anđelesu ubrzo nakon poletanja.

Kao deo Nasinog tima koji istražuje Mars sa roverom Kjuriositi, Behar je bio odgovoran za uređaj koji služi za otkrivanje vodonika na površini planete.

"Njegova karijera bila je posvećena boljem razumevanje Zemlje i ostalih planete", izjavio je u saopštenju menadžer JPL Naučnog odseka, Majkl Vatkins.

Njegov posao tokom misija na Marsu doprineo je otkriću da je u jednom trenutku na ovoj planeti bilo vode, prenosi "Natural njuz".

Uzrok nesreće je i dalje pod istragom.

Poslednja u dugoj listi smrti naučnika

Behar se pridružio sve dužoj listi naučnika i istraživača koji su nedavno poginuli pod misterioznim okolnostima. Između ostalih, u tu listu spadaju:

Džon Rodžers, stručnjak za tropske bolesti sa Nacionalnog instituta za zdravlje, koji je pronađen "blizu" slupanog automobila u zapadnom Merilendu, 4. septembra 2014. godine, nakon što je poslednji put viđen 21. avgusta 2014. godine, kada je od kuće krenuo na posao. Još nema informacija o uzroku smrti.

Glen Tomas, ekspert za sidu i ebolu, i portparol Svetske zdravstvene organizacije, koji je bio među 298 poginulih kada je avion na letu MH17 malezijske aviokompanije oboren u Ukrajini prošle godine. Štaviše, on je bio jedan od 100 istraživača koji su ovim avionom putovali na međunarodnu konferenciju o HIV-u u Australiji.

Mark Feri, nuklearni inženjer, pronađen je mrtav u svojoj hotelskoj sobi u Salfordu. Izveštaji navode da je njegovo srce iznenada prestalo sa radom. Mediji navode da je gospodin Feri bio pod stresom od posla. Njegova supruga je izjavila da je više puta ponavljao: "Ovaj posao me ubija".

SrbijaDanas

Pogledajte još