10 stvari koje Srbin pomisli KAD PRIMI PLATU: Da l’ da plačem il’ da skačem od sreće!

1. Nije stigla plata, ali šefovi nam često kažu da treba da budemo jako srećni samo zato što radimo. Nekad i uspeju da nas ubede,
- Dobro je! Bar imam posao. Jes'' da nisam dobio dinara zadnjih par meseci, ali komšija Mika nema ni posao. Njemu je gore. Nema ni on prebijene pare, ali mora svaki dan gajbi da trpi i ženu koja mu kuka.

2. Kad Srbin dobije prvu platu u životu.

Bogat sam! Bogat, kažem vam! Sad sam svoj čovek! Sa 20 soma mesečno, imam skoro 700 kinti dnevno. Ludnica! A kažu da ću za koji mesec da dobijem i povišicu, ako sve bude u redu.

3. Tri meseca kasnije

Stigla plata! Opet! Čekalo se malo duže, al vredelo je. Sad mogu Ici da vratim 5.000, Mariji 4.000 , a kevi i ćaletu 8.000. Burazeru ne moram da vraćam, Ipak sam ja stariji ovde. To je skupa 17 soma. Znači imam još 3.000 za mesec dana. Ili dva meseca. Ili tri meseca. Nikad se ne zna... Ne spominju nešto više onu povišicu.

4. Plata stigla na vreme

Pa, šta ću ja sa “ovolikim” parama odjednom.... Naredna tri dana mogu da jedem k'o čovek, platim račune, a onda ostatak meseca paštete i suva leba. Dobro je da posle 17 h ima onaj popust u pekari.

5. Nakon prve povišice

Ajmo na piće večeras - ČASTIM SVE! Sad imam 22.000 dinara! Zaista su mi dali povišicu! A drugari i kolege su mi pričali da se to nikad neće desiti. Kažem im ja, moj šef je car! 
..ali nakon te noći u kafani sa drugarima i kolegama, shvata da mu je ostalo taman dovoljno novca da plati račun i sutrdan gurne hiljadarku radnicima EDB-a, kako mu ne bi sekli struju.

6. Kako izgleda plata u prvoj godini braka

Kupim ženi uloške, detetu cipele, sebi pljuge - i to je to od luksuza, ali i svega ostalog, za ovaj mesec! A, da se ne lažemo, možda i duže...

7. Plata nakon 10 godina braka

Kad rospija uzme koliko joj treba, a deca se ogrebu, ja idem u kafanu, dva dana zaredom, pa kud puklo! E! Da se zna! Jeste da ne znam šta ću posle, ali mogu bar ta dva dana u mesecu da dam sebi oduška. Šta ćete sad?!

8 Mogu samo da plačem

Plačem kad nema plate, a plačem i kad stigne. Plačem od sreće što je napokon, sa manjim kašnjenjem nego prošli mesec, stigla, ali i od tuge. Ima da ode za dva dana kad poplaćam račune i vratim dugove. Još onaj moj mali oće da ide na ekskurziju.. Odakleeeee, bre!?

9. Smejem se

Odustao sam od plakanja. Sad se smejem od muke. Stvarno je smešno kad sve stavite na papir i izračunate. Onda shvatite da minimalna potrošačka korpa i računi u zbiru imaju 10-ak hiljada više od vaše plate.

10. Stigla plata ranije!

Šta se ovo dešava, da li je moguće? Mogu da lažem ženu još pet dana da nije stigla plata! Ne da će kiša, nego će ribe da padaju! Au jebote... pa da... i ja se džaba ponadao. Danas jeste prvi, ali je april...

Nadlanu / DUM, T.D

Pogledajte još