KADA ĆEMO PALITI RADIJATORE: Evo kakva nas jesen ZAISTA očekuje

0

Svake godine, obično pred kraj leta, slušamo kako nas očekuje najhladnija zima u poslednjih 100 godina, koje će početi daleko ranije od kalendarske zime.

Sudeći prema prognozi Republičkog Hidrometeorološkog zavoda miholjsko leto nas neće zaobići ove godine. U oktobru će srednja temperatura vazduha biće iznad višegodišnjeg proseka. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha biće oko 18.3 stepena Celzijusa.


Karakteristike miholjskog leta

Miholjsko leto je period koji se javlja u bilo kom delu oktobra, mora biti stabilan i suv sa temperaturama iznad proseka za mesec oktobar i mora trajati najmanje sedam dana. Dani su sunčani i topli, a jutra sveža sa relativno čestim maglama, Minimalne temperature se tada najčešće kreću od 8 do 14 stepeni, a maksimalne od 21 do 26.


Novembar
će biti nadprosečno topao, ali kao što rekoše Gansi čekaju nas novembarske kiše, i to u velikim količinama. U Beogradu i široj okolini temperatura će se kretati između nultog i dvanaestog podeoka.

Čeka nas iznenađenje! Po srednjoročnoj prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda izgleda da nam zima neće doći u decembru. Sačekaće 2016.godinu!

Foto: Yayimages/Ilustracija

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.