VEZA BEBI DOL I FARME: Šta joj ovo treba u životu

Velika većina učesnika rijalitija poznatih nisu poznati. U društvu anonimnih starleta i manekena, densera bez podijuma i kriminalaca s dosijeima debljim od Čarobnog brega, pevačice iz lokala s periferije velikih gradova s pravom sebe mogu nazvati poznatim ličnostima (celebrity). I šta će u takvoj ekipi Dragana Šarić Bebi Dol ili Lepa Brena?

Na to pitanje moraju dati odgovor, pre svih, njih dve. Očigledno je da one u rijalitijima mogu više izgubiti (ugled, poštovanje, publiku) nego dobiti. Ne verujem da su im honorari toliko veliki da bi mogli koliko-toliko opravdati deljenje kiseonika u istoj prostoriji s Bakijem, Stanijom, Vendi ili Kristijanom. Kako je ulazak u rijaliti, barem bi to tako trebalo biti, stvar ličnog izbora, postavlja se pitanje kakava je sila naterala 53-godišnju pevačicu s nizom velikih hitova (Rudi, Mustafa, Brazil, Hajde da) i saradnicu svih viđenijih beogradskih muzičara od Bajage preko Cukića do Olivera Mandića da u svakoj sezoni VIP Farme mesec-dva provede na ekonomiji u Lisovićima okružena ovcama, kozama, kravama, Kristijanima, Medenicama...

Šteta za Bebi. Dok će drugi učesnici rijalitija profitirati pojavljivanjem pred očima javnosti i iz duboke anonime dospeti na listu polupoznatih, pevačica će izgubiti poštovanje pristojnih ljudi iz čijih redova se u najvećoj meri regrutovala publika za njene koncerte. Ne verujem da će neki novi klinci koji se dive liku i delu Kristijana Golubovića, tetovažama Jelene Krunić ili stajlingu Milića Vukašinovića poželeti nekada da čuju šta to peva Bebi Dol. Svejedno da li na Kolarcu ili Jutjubu.

B. Jakić

Pogledajte još