Uz kulturno-zabavni program u Beogradu upriličeno Martinovanje 2016

0

U Beogradu je kao i svake godine u organizaciji Slovenačkog poslovnog kluba, u restoranu Velika Skadarlija, obeležen stari slovenački praznik posvećen mladom vinu "Martinovanje", koji se u Sloveniji najviše slavi od svih vinskih praznika.

Martinovanju u Beogradu, koje je obeleženo uz kulturno-zabavni program i bogatu gastronomsku ponudu, prisustvovale su mnogobrojne zvanice među kojima i gradonačelnik Bleda Janez Fajfar, ambasador Slovenije u Srbiji Vladimir Gašparič, predstavnici turističkih organizacija Srbije i Slovenije, članovi i poslovni partneri Kluba.

Na duhovit i zanimljiv način program je vodila Suzana Mančić koja je poslovnoj javnosti predstavila mnoge prirodne lepote koje Slovenija pruža. Ove godine je Klub izdvojio Bled kao jednu od najlepših i najatraktivnijih destinacija u Sloveniji. Bledsko jezero, bledski zamak, „kremna rezina“ samo su deo lepote i autentičnosti kojom je predstavljen Bled. „Krštavanje mošta“ je sa podignutim čašama otvorilo zabavno veče.

Gastronomski specijliteti koji se u Sloveniji tradicionalno spremaju za vreme praznika, veliki izbor vina iz vinskog podruma Malnarič, veseli zvuci slovenačke i srpske muzike i veoma zanimljive nagradne igre su dodatno upotpunili veče u kojem su svi gosti barem na kratko osetili duh Bleda i Slovenije kao „Zdrave, aktivne i zelene“.

Ovaj događaj podržali su: Turistička organizacija Slovenije, Opština Bled, AutoČačak, Diplomacy&Commerce i Kras.

/

Foto: Goran Zlatković

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.