ĐURĐEVDANSKA MAGIJA: Kako da se sigurno udate za osobu koju želite

0

Bacanje čini i magija veoma su ukorenjeni u našem narodu. Đurđevdanska magija je jedna od najsnažnijih i ako je pravilno koristite udaćete se/oženićete se sa osobom u koju ste zaljubljeni

Oni koji su probali ove čini tvrde da su u 99 odsto slučajeva uspešne.

Istraživanje ljubavne magije otkriva simbolički jezik gde se ključni simboli promena i plodnosti, što je u skladu sa ciljem te magije – da se izazovu promene na sebi, ali i kod momka/devojke, da se zavoli i, najzad, da devojka bude plodna u braku.

Đurđevdanska magija je veoma rasprostranjena u Srbiji. Ima je u svim krajevima, posebno u Vojvodini i u zapadnom delu naše zemlje. Cilj magije da se magijski neposredno privuku momci/devojke, da se opčine, zaslepe, izlude.

Da bi se privoleli na udaju/ženidbu, koriste se raznovrsna, katkad poetična i nežna sredstva. Devojke uoči Đurđevdana naberu travu oman i govore: „Omane, brate rođeni! Pomami (toga i toga) za mnom“.

Muškarci treba da od poljskog cveća naprave venčić koji će ostaviti ispred kuće devojke za koju žele da im bude žena uz ponavljanje teksta: “Samo za mene stvorena, cvećem kićena, moja žena voljena”.

Foto: Yayimages/Ilustracija

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.