GODINU DANA SVAKI DAN JE PILA TOPLU LIMUNADU S MEDOM: I sama se iznenadila kako je napitak delovao na njeno telo

0

Limunada i med imaju blagotvorno dejstvo.

Iako svesni činjenice koliko je unšenje limunade i meda u organizam zdravo i dobro za naše telo, ljudi počinju da ih konzumiraju tek kada osete da ih hvata prehlada. Već slabom telu i oslabljenom imunitetu potrebna je puno veća količina ovog napitka i drugih supstanci.

Književnica Kristal Dejvis napravila je eksperimanet u kom je godinu dana svako jutro na tašte pila toplu limunadu sa medom i otkrila čudotvorno dejstvo ovog napitka.

Prenosimo vam njeno pozitivno iskustvo:

„Tokom cele godine nisam imala ni gripu, prehladu, želudačni virus. Tek nekoliko puta imala sam osećaj dame hvata gripa, ali ništa više od toga. Bilo je dana kada sam bila umorna, nekoliko puta me je bolela glava, ali ništa ozbiljno. Počela sam ranije da ustajem, a kafu sam skroz izbacila iz života. Jutarnja limunada postala mi je važnija nego kafa, više nemam glavobolje ako ne unesem određenu dozu kofeina u organizam. Imam puno više energije i veselija sam. Ranije mi je trebalo i po sat vremena da se razbudim, a sada mogu i da se raspravljam kad oči otvorim.“

Moj recept

Pola isceđenog imuna i puna kašikica domaćeg meda prelikem zakuvanom vodom, pa dodam malo hladne vode kako se ne bi izgubili vredni sastojci. Kako bih mogla odmah da je popijem dodam još hladne vode ili čak i leda.

Kristal je istraživala zašto ovaj napitak ima blagotovoran učinak i otkrila da je koristan za mnoge stvari, ali je ipak ove tri izdvojila kao najvažnije:

1. Štiti od urinarnih infekcija: Kad se popije ujutru na prazan stomak poboljšava probavni sistem i pročišćava urinarni trakt i na taj način štiti ovu regiju od infekcija.

2. Podstiče probavu: Limun podstiče stanice jetre da jače izlučava žuč što dovodi do razgradnje teže hrane, a antibakterijska svojstva meda štite od mogućih infekcija.

3. Osim na zdravlje pozitivno utiče na lepotu: Limun pomaže u pročišćavanju krvi kao i proizvodnju novih stanica dok voda i med deluju na obnavljanje kože.

Izvor: NaDlanu, Jutarnji.hr
Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.