Dačić posetio sedište CIA u Vašingtonu

BEOGRAD, 4. februara 2010. (Beta) - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić posetio je sedište Centralne obaveštajne agencije (CIA) u Vašingtonu i razgovarao sa zvaničnicima o borbi protiv terorizma i ilegalne trgovine narkoticima, saopštio je u četvrtak MUP Srbije.

Dačić je održao i predavanje u Nacionalnom institutu za odbranu u Vašingtonu, i kazao da je Srbija "izvoznik bezbednosti i partner međunarodne zajednice", da policija i vojska Srbije "daju doprinos izgradnji i očuvanju mira i bezbednosti u svetu", da se ona "uspešno bori protiv kriminala i korupcije", a njeni "građani slobodno putuju svetom sa uvažavanjem koje im pripada".

Odgovarajući na pitanja posle predavanja "Srbija - bezbednost zapadnog Balkana i organizovani kriminal", ministar je naglasio da je, uz organizovani kriminal i terorizam, korupcija jedno od najvećih zala u društvu i da je pogubno "uverenje da može sve da se kupi i plati".

"Naravno da je najveća pogodnost za korupciju nestabilna politička i ekonomska situacija u regionu. Ako bismo gledali po posledicama koje korupcija ostavlja po društvo, ona takođe predstavlja jednu od pretnji nacionalnoj bezbednosti", kazao je Dačić i dodao da je Srbija na početku borbe protiv korupcije.

Pogledajte još