Rundekove Ruke i jezik znakova

0

BEOGRAD, 10. februara 2010. (Beta) – Pesma "Ruke" hrvatskog muzičara Darka Rundeka i njegovog "Kargo orkestra" osam godina od objavljivanja nedavno je dobila novi spot u kome se pokazuju veštine korišćenja znakovnog jezika koji koriste gluve i nagluve osobe.

BEOGRAD, 10. februara 2010. (Beta) – Pesma „Ruke“ hrvatskog muzičara Darka Rundeka i njegovog „Kargo orkestra“ osam godina od objavljivanja nedavno je dobila novi spot u kome se pokazuju veštine korišćenja znakovnog jezika koji koriste gluve i nagluve osobe.

Grupa studentkinja Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta i članovi Saveza gluhih i nagluhih grada Zagreba, uz pomoć snimatelja Borisa Šepera, uradili su spot postavljen na http://www.youtube.com/watć?v=1ZNEEDiV1XQ.

Spot je snimljen u okviru kampanje „Čuju(ći) nas-ne čuju“, koju su pokrenuli studentkinje i Savez uz finansijsku podršku hrvatskog ministarstva porodice, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Slogan je „Uz vašu pomoć izjednačeni u lokalnoj sredini i šire“, a cilj kampanje je suočiti javnost u Hrvatskoj „za probleme s kojima se gluve osobe susreću u svakidašnjem životu: od odlazaka u banku, poštu, lečniku…, a pre svega rušenje ‘mitova’ i predrasuda o gluvim osobama“.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.