Srbi aktivni u ljubavi

Građani Srbije prosečno vode ljubav 3,5 puta nedeljno, ili 182 puta godišnje, pokazalo je najnovije istraživanje Dureksa.

U saopštenju se navodi da se 44,2 odsto ispitanika izjasnilo da seksualne odnose ima dva do četiri puta nedeljno, dok 20 odsto ispitanika vodi ljubav jednom nedeljno.

Seksualne odnose između pet i sedam puta nedeljno ima 13,4 odsto ispitanika, a čak 17 odsto građana koji su učestvovali u ovoj anketi nije želelo da odgovori na postavljeno pitanje.

U anketi Dureksa učestvovali su žene i muškarci od 15 do 54 godine, a ispitanici su rekli da su prosečno do sada imali 5,5 seksualnih partnera.

Seksualno aktivne građane Srbije prilikom nezaštićenih seksualnih odnosa najviše zabrinjava da bi mogli da obole od side, čak 63,5 odsto ispitanih, zatim ih brine neželjena trudnoća i polne bolesti.

Istraživanje je pokazalo da kondom, prilikom seksualnih odnosa, ne koristi 43,8 odsto učesnika ankete.

Prema podacima ovog istraživanja, stanovnici Istočne Evrope imaju polne odnose 143 godišnje, što je iznad svetskog proseka koji iznosi 103 puta.

Stanovnici Južne Amerike ljubav vode 138 puta godišnje, stanovnici Zapadne Evrope 115 puta, dok stanovnici Severne Amerike i Afrike imaju najamanje polnih odnosa, 86 puta godišnje.

(FoNet)
12. februara 2010.

Pogledajte još