Ti i Ja - kongres o seksualnosti

U okviru sajma „Spa Health & Beauty 2010“, koji se od 26. do 28. februara održava u Sajamskom i kongresnom centru u Beču, organizuje se kongres o seksualnosti koji nudi niz predavanja i diskusija na razne teme iz te oblasti.

Tako će na ovom kongresu pod nazivom „TI i JA - Kongres o seksualnosti za tebe i mene“ posetioci tokom tri dana  moći da čuju i interesatna izlaganja na temu seksualnost i demencija, poremećaji erekcije i impotentnost, hormoni i seksualnost u menopauzi, metode kontracepcije. Biće prilike da se zainteresovani upoznaju sa najnovijim trendovima, odnosno erotskim igračkama i aksesoarima u erotskoj industriji.

Neposredno pred pomenuti kongres, bečko Udruženje za podršku ženama u privredi - Women fit for business- sprovelo je jedno online istraživanje u kojem je učestvovalo 688 Austrijanki i Austrijanaca i koje je pokazalo da čak 64 posto ispitanika smatra da nisu dovoljno informisani o svim metodama kontracepcije. Prema podacima ovog istraživanja, već godinama su pilule (31 posto) i kondom (23 posto) kontarceptivna sredstva koja se najviše koriste, iako su se poslednjih godina pojavile razne druge mogućnosti. Na trećem mestu se nalazi spirala, sa samo 8 posto.

Samo 19 posto misli i na polno prenosive bolesti 

Čak 75 posto ispitanika je odgovorilo da kontraceptivna sredstva koriste kako bi se zaštitili od neželjene trudoće, dok samo 19 posto ispitanika je odgovorilo da prilikom njegovog odabira razmišalju i o tome da li ih ono štiti od polno prenosivih bolesti. 

Bečki ginekolog Johanes Huber (Johannes Huber) je povodom ovih rezultata izjavio da se mora pojačati rad na informisanju ljudi da kontracepcija ne znači ujedno i zaštita od infektivnih bolesti.

Najvažnije zajedničke vrednosti 

Interesantno je da je ova studija pokazala i da su svaki drugi Austrijanac, odnosno Austrijanka nezadovoljni svojim ljubavnim životom i vezom. 

Učesnici istraživanja su takođe izjavili da im je u životu u dvoje najvažnije:

da dele iste životne vrednosti (88 posto)
- zatim odnos pun ljubavi i nežnosti 
- a potom ekonomska stabilnost 
- na četvrtom mestu sa 35 posto je seksualnost 


(Compress)
BEČ, 19. februara 2010.

Pogledajte još