MAJA GOJKOVIĆ: Zakon o rodnoj ravnopravnosti da bude primenjiv

Foto: Goran Zlatković
0

Neophodno je da se o Nacrtu zakona o rodnoj ravnopravnosti sprovede svobuhvatna javna rasprava i da se postigne širok društveni konsenzus o samim rešenjima, kako bi taj važan zakon parlament ne samo doneo, nego da bi primena njegovih odredaba bila u potpunosti i sprovodiva, ocenila je predsednica parlamenta Maja Gojković.

Maja Gojković podseća da je 2016. godine povučena iz procedure jedna od verzija Predloga zakona o rodnoj ravnopravnosti, te ističe da je i zbog toga neophodno da se u toku izrade Nacrta tog zakona sprovede sveobuhvatna javna rasprava i da se postigne širok društveni konsenzus.

Kako je saopšteno iz parlamenta, Gojkovićeva ukazuje da je od izuzetnog značaja da predlagač zakona u izradi njegovog nacrta sagleda najbolja usvojena zakonska rešenja iz regiona, pogotovo iz zemalja koje su već članice EU.

Predsednica parlamenta insistira da se ovaj zakon, kada ga Vlada Srbije predloži, nađe u redovnoj skupštinskoj proceduri, a ne po hitnom postupku kako se to ovih dana predlaže.

Parlament je mesto gde se donose zakoni i važno je da Narodna skupština dobije dovoljno vremena da učestvuje u donošenju najboljih rešenja, u cilju usvajanja kvalitetnog i sprovodivog zakona – kaže Gojkovićeva.

Izvor: Tanujg
Foto: Goran Zlatković

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.