ZVANIČNO OTVOREN MERCURE BELGRADE EXCELSIOR: Prvi Mercure hotel u Srbiji koji podržava lokalnu ekonomiju

Mercure je prepoznatljiv brend vodeće svetske turističke i lifestyle grupe AccorHotels, koji tradicionalno nudi vrhunsku uslugu. Poslovna politika hotelskog brenda Mercure je da na svim tržištima sarađuje isključivo sa lokalnim distributerima hrane i pića.

Prvi Mercure hotel u Srbiji rezultat je partnerstva "Orbis Hotel Group", strateškog partnera francuskog AccorHotels za Istočnu Evropu, i LAMPSA Hellenic Hotels. Saradnja između francuskih i grčkih hotelijera učiniće da Srbija postane 96. zemlja po redu u kojoj AccorHotels posluje, stavljajući Beograd na mapu željenih turističkih destinacija sa preko 36 miliona članova kluba lojalnosti ovog vodećeg svetskog lanca hotela širom sveta.

- Veliko nam je zadovoljstvo što smo dobili priliku da otvorimo prvi Mercure hotel u Srbiji. Zvanično otvaranje hotela Mercure Belgrade Excelsior predstavlja prekretnicu kako za Orbis/AccorHotels za istočnu Evropu, tako i za brend Mercure, koji ulazi na novo i veoma perspektivno tržište. Excelsior hotel će, kao deo međunarodne porodice Mercure, svojim vrednostima, proizvodima, uslugama i posvećenosti svojim gostima, doprineti kvalitetu gostoprimstva u Beogradu - izjavila je Sabina Bartizel, oblasna generalna direktorka zadužena za pristupačne brendove "Orbis Hotel Group".

Na ekskluzivnom svečanom otvaranju prisustvovali su predstavnici Vlade Republike Srbije, kao i poslovnih i ugostiteljskih zajednica. Ovom prilikom, istaknut je značaj ulaganja u privredu Srbije u cilju kontinuiranog privlačenja novih investitora.

- Grad Beograd, kao dvomilionski glavni grad i turističko mesto prve kategorije, jedan je od najstarijih evropskih gradova, koji je uvek zanimljiv turistima i brojnim posetiocima - istakla je Tijana Maljković, sekretarka Udruženja za turizam Privredne komore Srbije i zaključila:

- Zadovoljstvo nam je što dolaskom lanca AccorHotels Beograd ulazi na listu destinacija gde se garantuje jedan zaista zavidan nivo usluge, i gde samo postojanje ovog brenda znači mnogo za promociju prestonice i zemlje.

Mercure je hotelski brend koji objedinjuje snagu međunarodne umreženosti sa snažnom predanošću kvalitetu i toplim gostoprimstvom ovog hotela, ukorenjenom u svojoj lokalnoj zajednici. Svaki Mercure hotel pruža istu posvećenost vrhunskim uslugama, ujedno negujući svoju jedinstvenost. Hotel trenutno svojim gostima nudi 73 sobe, restoran i konferencijsku salu.

Foto: Goran Zlatković

Pogledajte još