Vreme je za mir na Bliskom Istoku

0

ŠHARM EL ŠEIK, 14. septembra 2010. (Beta-AP) – Državna sekretarka SAD Hilari Klinton rekla je da je "vreme sazrelo" za mir na Bliskom istoku, ali da bez direktnih pregovora Izrael ne može da očekuje trajnu bezbednosti, a Palestnici ne mogu da stvore nezavisnu državu.

ŠHARM EL ŠEIK, 14. septembra 2010. (Beta-AP) – Državna sekretarka SAD Hilari Klinton rekla je da je „vreme sazrelo“ za mir na Bliskom istoku, ali da bez direktnih pregovora Izrael ne može da očekuje trajnu bezbednosti, a Palestnici ne mogu da stvore nezavisnu državu.

Klintonova je to izjavila novinarima u avionu na putu iz Vašingtona u Egipat gde se u utorak održava nova runda bliskoistočnih mirovnih pregovora koji su obnovljeni početkom meseca u Vašingtonu.

Ona je stigla u utorak ujutru u Egipat gde će prisustvovati direktnim pregovorima između izraelskog premijera Benjamina Netanjahua i palestinskog predsednika Mahmuda Abasa u egipatskom letovalištu Šarm el Šeiku. Pored Hilari Klinton biće prisutan i Džordž Mičel, specijalni izaslanik za Bliski istok američkog predsednika Baraka Obame.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.