Bajaga svirao osobama ometenim u razvoju u Jabuci

JABUKA, 15. septembra 2010. (Beta) - Rok muzičar Momčilo Bajagić-Bajaga posetio je u sredu Dom za lica ometena u razvoju "Srce u jabuci" u banatskom metu Jabuka, gde je svoje hitove svirao uz pomoć mladih štićenika iz domskog sastava.

Bajagić je sa basistom "Instruktora" Miroslavom Cvetkovićem i štićenikom Dimitrijem Simonovićem, pred stotinak nasmejanih, raspevanih i rasplesanih korisnika Doma u Jabuci najpre odsvirao "Bežiš od mene ljubavi", "Tamara", "Ti se ljubiš" i "Moji drugovi".

Bajagić je agenciji Beta rekao da je ranije nastupao u beogradskoj školi za decu ometenu u razvoju "Anton Skala" i tada prvi put čuo i upoznao štićenike iz Jabuke i njihov bend.

"Svirali su tada dve moje pesme i to su tako lepo uradili da sam obećao da ću jednom doći u Jabuku malo da zasviram s njima. Moj dolazak je na nekin način pokušaj da skrenem pažnju javnosti na ove ljude i da pozovem da im se sto više pomogne. Mislim da to zaslužuju", istakao je Bajagić.

Uz pomoć kompletnog domskog sastava "Zvuci iz srca", koji čine korisnici Doma iz Jabuke i par mladih ometenih u razvoju iz porodica u Beogradu, Bajagić i Cvetković su izveli i "Tišinu" i "Veselu pesmu".

U "Zvucima iz srca" klavijaure sviraju Dragan Draganić i Sanja Nikolić, gitaru Nikola Uzelac, pevač je Milan Todorčević, bubnjar Vlastimir Zlatković, a perkusionista Ilija Cvetković.

Bend svake sedmice vežba u beogradskom studiju "Tvrđava" pod paskom frontmena rok sastav "Sinergija" Lazara Stanivuka.

Oduševljenje prisustvom popularnog muzičara član "Zvukova iz srca" Draganić je iskazao poklonivši Bajagiću svoju medalju koju je ranije osvojio na prvenstvu u fudbalu "Veselo Kulinsko leto 2010".

Šef "Bajage i instruktora" se rukovao, fotografisao i davao autograme štićenicima doma u Jabuci, a podelio je i nekoliko desetina svojih diskova.

"Dolazak Bajage nam mnogo znači. Naši korisnici su zadovoljni što nam je Bajaga u Domu, što im svira i što su oni svirali s njim", rekla je direktorka Doma Slavica Bogdanović.

U Domu za lica ometena u razvoju "Srce u jabuci" trenutno boravi 181 štićenik stariji od 18 godina iz cele Srbije.

Pogledajte još