Bramerc nezadovoljan saradnjom Srbije

0

HAG, 20. septembra 2010. (Beta) – Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc izjavio je u ponedeljak da "nije zadovoljan" saradnjom Srbije u pronalaženju i hapšenju Ratka Mladića i Gorana Hadžića i da vlasti u Beogradu "moraju učiniti više".

HAG, 20. septembra 2010. (Beta) – Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc izjavio je u ponedeljak da „nije zadovoljan“ saradnjom Srbije u pronalaženju i hapšenju Ratka Mladića i Gorana Hadžića i da vlasti u Beogradu „moraju učiniti više“.

„U pogledu potrage za beguncima, nismo zadovoljni i neophodno je učiniti više“, rekao je Bramerc tokom razgovora sa stranim dopisnicima iz Haga.

Napominjući da o ovoj temi njegovi saradnici imaju redovne dvonedeljne sastanke sa zvaničnicima u Srbiji, Bramerc je ocenio da je „situacija daleko od savršene“.

Uz podsećanje da je „ozbiljnu zabrinutost“ zbog slabosti u potrazi izložio i u svom poslednjem izveštaju Savetu bezbednosti UN, prošlog juna, glavni tužilac je kao probleme naveo „ritam i proširenje istrage, tehnike koje se primenjuju“.

Tužilac je naglasio da u Srbiji „postoji jaz između izražene političke spremnosti“ za hapšenje begunaca, toka same potrage i „onoga što je neophodno učiniti“ da bi ona bila uspešna.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.