Nominacije za Zlatni globus

0

BEVERLI HILS, 14. decembra 2010. (Beta-AP) – Priča o britanskoj monarhiji "The King’s S p e e c h" dobila je sedam nominacija za nagrade Zlatni globus, saopšteno je u utorak u Los Anđelesu.

BEVERLI HILS, 14. decembra 2010. (Beta-AP) – Priča o britanskoj monarhiji „The King’s S p e e c h“ dobila je sedam nominacija za nagrade Zlatni globus, saopšteno je u utorak u Los Anđelesu.

Pored tog filma, za nagradu za najbolju filmsku dramu konkurišu triler „Black Swan“, film o bokserima „The Fighter“, naučnofantastični hit „Početak“ i priča o Fejsbuku „Društvena mreža“. „Društvena mreža“ i „The Fighter“ dobili su po šest nominacija. Za priznanje za najbolju filmsku komediju/mjuzikl nadmetaće se „Alisa u Zemlji čuda“, mjuzikl „Burlesque“, priča o lezbijskoj porodici „The Kids Are All Right“, akcioni film „Red“ i romantični triler „The Tourist“.

Nominacije za najboljeg glumca u drami dobili su Džesi Ajzenberg, za „Društvenu mrežu“, Kolin Fert, za „The King’s S p e e c h“, Mark Volberg, za „The Fighter“, Džejms Franko, za „127 Hours“ i Rajan Gozling, za „Blue Valentine“. Nominacije za najbolju glumicu u drami pripale su Hale Beri, za „Frankie and Alice“, Nikol Kidman, za „Rabbit Hole“, Dženifer Lorens, za „Winter’s Bone“, Natali Portman, za „Black Swan’ i Mišel Vilijams, za „Blue Valentine“. Svečana dodela 68. Zlatnih globusa zakazana je za 16. januar u Beverli Hilton hotelu u Los Anđelesu. Domaćin svečanosti biće Riki Džervejz.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.