Akcija protiv noćne buke iz kafića

BEOGRAD, 20. decembra 2010. (Beta) - Grupa "Beograđani protiv noćne buke" započela je danas akciju slanja pisama gradonačelniku Beograda Draganu Đilasu da se rad kafića, barova, diskoteka i noćnih klubova u stambenim zgradama i u njihovoj blizini ograniči do 23 sata.

Oni su pozvali sve Beograđane kojima glasna muzika i buka iz kafića ometa san da sa Fejsbuk profila grupe (www.facebook.com) kopiraju pismo i pošalju ga gradonačelniku preko sajta www.beograd.rs/cms/view.php?id=2575 ili na adresu gradonacelnik@beogradsg.org.rs.

Akcija slanja elektonskih pisama gradonačelniku Beograda pokrenuta je povodom izjave odbornika Gradskog veća Željka Ožegovića da će se, protivno inicijativi stanara da se radno vreme ograniči do 23 sata, dozvoliti rad noćnih klubova, barova i diskoteka u stambenim zgradama do tri sata ujutru, što je u nekim slučajevima čak i duže nego što je to sada.

"Hiljade građana Beograda to doživljavaju kao potpuni poraz svojih višegodišnjih pokušaja da ostvare elementarno, Ustavom zagarantovano pravo na normalan život prema čalnu 74, koji podrazumeva i miran san i noćni odmor", navodi se u pismu Đilasu.

Pogledajte još