Devojčica iz Leskovca u teškom stanju

NIŠ, 15. decembra 2011. (Beta) - Načelnik Odeljenja intenzivne nege i reanimacije hirurške klinike u Nišu Nenad Filipović rekao je u četvrtak novinarima da je devojčica iz Leskovca koju je udario džip u dvorištu Hemijske škole na aparatima za veštačko disanje.

"Trenutno je van životne opasnosti, međutim, njeno stanje je veoma teško zbog čega je teško prognozirati kako će se sve to završiti. Prerano je davati definitivne prognoze, moguće su još brojne komplikacije", rekao je Filipović.

Lekar je kazao da su u saniranju povreda devojčica učestvovali hirurzi, urolozi, ginekolozi i ortopedi i dodao da je devojčica zadobila veliki broj povreda koštano-zglobnog sistema i unutrašnjih organa.

Krsti Stojanoviću (72) iz Belog Potoka kod Vučja koji je džipom uleteo u dvorište Hemijske škole i povredio dvoje učenika i jednu profesorku istražni sudija Osnovnog suda u Leskovcu odredio je u četvrtak pritvor od osam dana.

Stojanović, bivši predsednik leskovačke vlade, tereti se za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja u kom je jedna osoba zadobila teške telesne povrede. Za to krivično delo zaprećena je maksimalna kazna zatvora od četiri godine.

Pogledajte još