Ko je glavna zvezda serije "Folk"

0

Možda su životi svih pevačica u Srbiji skoro isti ili veoma slični? Prva epizoda serije na TV Prva o devojčici, koja svoju karijeru počinje po kafanama sa samo 12 godina, izazvala je brojne polemike javnosti.

Kako piše „Press“, Seka Aleksić demantovala je glasine da je scenario serije pisan po detaljima iz njenog života, i da nema veze sa likom Zvezdane koji tumači Katarina Bogićević. Scenario „Folka“, kako piše „Press“ podseća na život jedne druge folk zvezde – Svetlane Cece Ražnatović.

– „Folk“, to apsolutno nema nikakve veza sa mojim životom. Negde sam pročitala da je scenario rađen po meni, što je takođe netačno! Moj lik i delo nemaju nikakve veze sa pomenutom serijom. Onaj ko je to rekao izmišlja i verovatno mu znači da se za moje ime vezuju te priče. Ja jesam imala ponudu da se u toj seriji pojavim i tražila sam određene uslove koje režiser i TV Prva verovatno nisu mogli da ispoštuju, jer mi nisu javili da li im to odgovara ili ne – tvrdi Seka.

Glavni lik je plod mašte

Prva srpska televizija i produkcija „Adrenalin“, u izjavi za Press kažu da u seriji nije korišćen ničiji lik.

Serija „Folk“ nije rađena prema životu ni Seke Aleksić niti bilo koje druge srpske estradne zvezde. U pitanju je fikcija, dakle, priča je plod mašte Dušana Milića, a njena verodostojnost upravo se i ogleda u tome sto se u njoj mnogi prepoznaju. Kao i u svakoj dobroj seriji, već prva, pilot epizoda serije „Folk“ izazvala je identifikaciju gledalaca sa njenim junacima, pa se zbog toga i desilo da mnogi pomisle da baš oni poznaju glavnu junakinju. Ali sve je to priča, a u seriji će biti jos puno iskušenja, obrta, suza i smeha za našu glavnu junakinju – Zvezdanu iz Bogutovca – kaže se u izveštaju Prve.

Ceca

Dobri poznavaoci prilika na estradnoj sceni, pak, tvrde da scenario, maltene identičan počecima najveće folk zvezde u Srbiji Svetlane Cece Ražnatović. Kao što je poznato, Ceca je rođena 1973. godine u Žitorađi, selu pored Prokuplja. Mikrofon je, prvi put, uzela sa devet godina, i posle toga je bilo teško nagovoriti je da nastavi školovanje, od čega je odustala posle završenog osmog razreda, ali je kasnije vanredno završila srednju veterinarsku školu u Nišu.

Sa 14 godina Cecino detinjstvo se promenilo jer je njen talenat na Crnogorskom primorju primetio harmonikaš Mirko Kodić, kad je mala Svetlana u bašti restorana zapevala roditeljima, Mirko joj je odmah ponudio snimanje LP ploče. Baš poput male Zvezdane iz serije i Cecu je njen otac pratio po nastupima kako bi je čuvao od nasrtljivih gostiju i profesionalnu karijeru započela je na takmičenju folka Ilidža u Sarajevu, sa velikim tinejdžerskim hitom „Cvetak zanovetak“.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.