Ko je glavna zvezda serije "Folk"

Kako piše "Press", Seka Aleksić demantovala je glasine da je scenario serije pisan po detaljima iz njenog života, i da nema veze sa likom Zvezdane koji tumači Katarina Bogićević. Scenario "Folka", kako piše "Press" podseća na život jedne druge folk zvezde - Svetlane Cece Ražnatović.

- "Folk", to apsolutno nema nikakve veza sa mojim životom. Negde sam pročitala da je scenario rađen po meni, što je takođe netačno! Moj lik i delo nemaju nikakve veze sa pomenutom serijom. Onaj ko je to rekao izmišlja i verovatno mu znači da se za moje ime vezuju te priče. Ja jesam imala ponudu da se u toj seriji pojavim i tražila sam određene uslove koje režiser i TV Prva verovatno nisu mogli da ispoštuju, jer mi nisu javili da li im to odgovara ili ne - tvrdi Seka.

Glavni lik je plod mašte

Prva srpska televizija i produkcija "Adrenalin", u izjavi za Press kažu da u seriji nije korišćen ničiji lik.

- Serija „Folk" nije rađena prema životu ni Seke Aleksić niti bilo koje druge srpske estradne zvezde. U pitanju je fikcija, dakle, priča je plod mašte Dušana Milića, a njena verodostojnost upravo se i ogleda u tome sto se u njoj mnogi prepoznaju. Kao i u svakoj dobroj seriji, već prva, pilot epizoda serije "Folk" izazvala je identifikaciju gledalaca sa njenim junacima, pa se zbog toga i desilo da mnogi pomisle da baš oni poznaju glavnu junakinju. Ali sve je to priča, a u seriji će biti jos puno iskušenja, obrta, suza i smeha za našu glavnu junakinju - Zvezdanu iz Bogutovca - kaže se u izveštaju Prve.

Ceca

Dobri poznavaoci prilika na estradnoj sceni, pak, tvrde da scenario, maltene identičan počecima najveće folk zvezde u Srbiji Svetlane Cece Ražnatović. Kao što je poznato, Ceca je rođena 1973. godine u Žitorađi, selu pored Prokuplja. Mikrofon je, prvi put, uzela sa devet godina, i posle toga je bilo teško nagovoriti je da nastavi školovanje, od čega je odustala posle završenog osmog razreda, ali je kasnije vanredno završila srednju veterinarsku školu u Nišu.

Sa 14 godina Cecino detinjstvo se promenilo jer je njen talenat na Crnogorskom primorju primetio harmonikaš Mirko Kodić, kad je mala Svetlana u bašti restorana zapevala roditeljima, Mirko joj je odmah ponudio snimanje LP ploče. Baš poput male Zvezdane iz serije i Cecu je njen otac pratio po nastupima kako bi je čuvao od nasrtljivih gostiju i profesionalnu karijeru započela je na takmičenju folka Ilidža u Sarajevu, sa velikim tinejdžerskim hitom „Cvetak zanovetak".

Pogledajte još