Diler droge pozvan da švercuje hranu i lekove

MEKSIKO, 11. januara 2012. (Beta-AP) - Meksička glumica Kejt del Kastiljo pozvala je lidera narko kartela u Meksiku Hoakina Gusmana, koga je ministarstvo finansija SAD proglasilo najmoćnijim dilerom droge na svetu, da počne da švercuje "dobre stvari", i tako pomogne bolesnima i siromašnima u svetu.

Del Kastiljova, koja je u televizijskoj seriji Kraljica juga (La Reina del Sur) igrala dilerku droge, napisala je u utorak na sajtu društvene mreže Tvekstra (Twextra) povezane s njenim nalogom na sajtu Tviter (Twitter) da u Gusmana ima više poverenja nego u vladu.

"Danas više verujem u Gusmana nego u vladu koja od mene krije istinu", napisala je glumica.

Ona nije precizirala da li misli na meksičku vladu, niti šta je tačno mislila kada je napisala da "vlade kriju lekove protiv side i raka, za svoju sopstvenu korist i bogaćenje".

"Gospodine Gusman, zar ne bi bilo divno da počnete da švercujete dobre stvari", napisala je meksička glumica, i ozloglašenog narko bosa pozvala da se "usudi" da švercuje lekove i hranu za decu na ulici, bolesne i stare.

"Samo napred, usudite se, gospodine, bićete heroj nad herojima, švercujte sa ljubavlju, vi znate kako se to radi", navela je meksička glumica.

Pogledajte još