Robinjo zbog povrede propušta meč sa Ganom

BERGIŠ GLADBAH, 25. juna 2006. (Beta-Rojters) - Brazilski fudbalski reprezentativac Robinjo neće igrati u osmini finala Svetskog prvenstva protiv Gane, saopštio je danas lekar Hose Luiš Runko.Robinjo je na kraju jučerašnjeg treninga osetio oštar bol u desnoj butini.
Igrač, čija je brzina doprinela novom načinu igre reprezentacije i pobedi u utakmici sa Japanom od 4:1, viđen je kako se uhvatio za nogu za vreme šuterskog dela treninga.
On danas nije trenirao, već je bio u hotelu na terapiji.
"Sačekaćemo rezultate analiza pregleda pre nego što donesemo odluku. Ukoliko nije istegao mišić, moći će da trenira i igra veoma brzo, kao da nikada nije osetio bol.", rekao je Runko.
Lekar brazilske reprezentacije dodao je da ne veruje da je povreda Robinja takva da će morati da propusti sve utakmice na šampionatu.
Ovaj fudbaler prva dva meča protiv Hrvatske i Australije nije počeo u startoj postavi, ali je ulazio u drugom poluvremenu.
Selektor Karlos Alberto Pareira još nije odlučio da li će Robinjo poceti utakmicu protiv Gane i ukoliko se oporavi od povrede.

Pogledajte još