Ljubav na "seoski način" je jača i bolja

Eto još jednog dobrog razloga za sve one kojima je gradskog života i gužve preko glave i koji bi rado prešli da žive na selu.

Istraživanje britanskog TV kanala "Really" pokazalo je da je na selu je lakše pronaći ljubav nego u gradu. Čak 77 odsto ispitanika koji žive u ruralnom delu pronašli su svoju srodnu dušu, u poređenju sa 48 odsto žitelja gradova. Veze na selu traju i dvostruko duže nego u gradovima, gde je 61 odsto parova bilo u vezi dužoj od 10 godina, za razliku od 21 odsto onih u gradu. U braku je 55 odsto parova, što je 10 odsto više nego u gradovima, piše list "Daily Mail".

Čak se i "volim te" govori češće na selu, barem onom britanskom, gde više od polovine parova podseti na ljubav svog partnera barem jednom na dan. To isto čini tek 23 odsto parova u gradu. Stručnjaci tvrde da veze na selu uspevaju jer su parovi odaniji i jer imaju više vremena jedno za drugo. Tako su na selu parovi zajedno šest noći nedeljno, a u gradu četiri.

Najveća razlika je u zadovoljstvu seksom. Na selu je svojim intimnim životom zadovoljno 63 odsto, a u gradu samo 22 odsto koji za to krive prebrz tempo života, stres i umor. Stručnjaci se slažu da su sporiji i mirniji život, ali i svež vazduh odgovorni za bolji uspeh odnosa.

Na selu se i manje vara ali i gleda na finansije. Tek 10 odsto je prevarilo svoju bolju polovinu u poređenju sa 20 odsto u gradovima. Koliko partner ima novca na selu je bitno za tek 11 odsto, dok u gradu ta brojka raste na 34 odsto.

Pogledajte još