Pritvor osumnjičenima za ubistvo kod Skoplja

Osumnjičenima za petostruko ubistvo kod Smiljkovskog jezera kod Skoplja, određen je pritvor do 30 dana, izjavio je advokat Naser Raufi, prenosi RTS.

Trojica od te petorice su kasno sinoć prebačeni u istražni zatvor u Skoplju, dok su preostala dvojica u bekstvu. Ženi, kod koje je pronađena velika količina oružja, zbog bolesti određen kućni pritvor.

Makedonski MUP objavio je imena i fotografije osumnjičenih:

Objavljene su fotografije Alila Demirija (27), Afrima Ismailovića (32), Agima Ismailovića (33), Fejzija Azirija (54) i Ramija Sejdija (24).

Afrim Ismailović i Alil Demiri su u bekstvu.

Istražne sudije odredile su 30 dana pritvora i još četvorici uhapšenih u policijskoj akciji “Monstrum”Isniju i Ramadanu Asaniju, Nazifu Mehmetiju i Ibrahimu Zajdiniju, kod kojih je pronađena veća količina oružja.

Najstarijoj među uhapšenima, 60-godišnjoj Feridi Bilali, u čijoj kući u selu Otlje je pronađena najveća količina oružja, određen je kućni pritvor zbog bolesti, a oduzet joj je pasoš.

Još desetorici uhapšenih određen je 48-časovni pritvor.

Tela petorice Makedonaca pronašli su lokalni pecaroši su 12. aprila uveče, kod Železarskih jezera, u blizini mesta Smiljkovci, nedaleko od Skoplja.

Četiri tela bila su poređana jedno do drugog, što je policiju navelo na zaključak da je reč o likvidaciji.

Ubijeni su:

Filip Slavkovski, Aleksandar Naćevski, Cvetančo Acevski i Kiro Tričkovski. Peti ubijeni je Borče Stefkovski, čije je telo pronađeno stotinak metara dalje.

Obdukcija je pokazala da je na žrtve pucano iz tri različite vrste oružja i iz tri različita ugla. Hici su ispaljeni iz pištolja i automatskih pušaka, najverovatnije “kalašnjikova”.

U akciji „Monstrum”, sprovedenoj u utorak, makedonska policija uhapsila je 20 radikalnih islamista, među kojima su bili i osumnjičeni za izvršenje petostrukog ubistva.

Makedonska policija navodi da je reč o osobama koje su se u Avganistanu i Pakistanu borile protiv NATO-a, a cilj im je bio zastrašivanje stanovništva.