Klinsman dozvolio dan i po predaha za svoje igrače

BERLIN, 25. juna 2006. (Beta-Rojters) - Selektor Nemačke, Jirgen Klinsman, dozvolio je svojim fudbalerima da se odmore dan i po pre utakmice četvrtine finala Svetskog prvenstva sa Argentinom.
Klinsman je reprezentativcima Nemačke dozvolio da napuste hotel u Berlinu i rekao im da se vrate tek u ponedeljak uveče."Ideja je da se igračima dozvoli da se opuste jedan dan i da pročiste glavu, nakon teških dana i tenzija kojima su bili izloženi. A onda da se vrate na posao i urade ga kako treba", kazao je on.
Nemačka se plasirala u četvrtinu finala Svetskog prvenstva nakon pobede 2:0 protiv Švedske u Minhenu u subotu.
Klinsman je svojim igračima dao slobodan dan i pred drugu utakmicu Grupe A protiv Poljske, i ta se strategija isplatila jer su taj meč pobedili 1:0.
Birof je ocenio da talas entuzijazma koji je zahvatio naciju nakon dobrih igara Nemačke može da pomogne toj reprezentaciji da pobedi Argentinu i plasira se u polufinale.
"Treba da probamo da iskoristimo situaciju. Važno je da tim oseća podršku navijača", kazao je Birof i dodao da će Nemci pokušati da pobede Argentinu, za koju je ocenio da je najkvalitetnija ekipa na Svetskom prvenstvu.
Tim-menadžer Nemačke veruje da će meč sa Argentincima biti veoma težak, ali da svaka ekipa ima slabe tačke koje mogu da se iskoriste.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.