Klinsman dozvolio dan i po predaha za svoje igrače

BERLIN, 25. juna 2006. (Beta-Rojters) – Selektor Nemačke, Jirgen Klinsman, dozvolio je svojim fudbalerima da se odmore dan i po pre utakmice četvrtine finala Svetskog prvenstva sa Argentinom.
Klinsman je reprezentativcima Nemačke dozvolio da napuste hotel u Berlinu i rekao im da se vrate tek u ponedeljak uveče.”Ideja je da se igračima dozvoli da se opuste jedan dan i da pročiste glavu, nakon teških dana i tenzija kojima su bili izloženi. A onda da se vrate na posao i urade ga kako treba”, kazao je on.
Nemačka se plasirala u četvrtinu finala Svetskog prvenstva nakon pobede 2:0 protiv Švedske u Minhenu u subotu.
Klinsman je svojim igračima dao slobodan dan i pred drugu utakmicu Grupe A protiv Poljske, i ta se strategija isplatila jer su taj meč pobedili 1:0.
Birof je ocenio da talas entuzijazma koji je zahvatio naciju nakon dobrih igara Nemačke može da pomogne toj reprezentaciji da pobedi Argentinu i plasira se u polufinale.
“Treba da probamo da iskoristimo situaciju. Važno je da tim oseća podršku navijača”, kazao je Birof i dodao da će Nemci pokušati da pobede Argentinu, za koju je ocenio da je najkvalitetnija ekipa na Svetskom prvenstvu.
Tim-menadžer Nemačke veruje da će meč sa Argentincima biti veoma težak, ali da svaka ekipa ima slabe tačke koje mogu da se iskoriste.

POLJOPRIVREDNI SAJAM

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.