Kan: Tražim objašnjenje od Klinsmana

BERLIN, 25. juna 2006. (Beta-Rojters) - Rezervni golman reprezentacije Nemačke, Oliver Kan, izjavio je danas da mu selektor Jirgen Klinsman još uvek duguje objašnjenje zašto je na klupi a ne u startnoj postavi nacionalnog tima.
Kan je za magazin "Špigl" rekao da nikada ne bi prihvatio odluku Klinsmana da ga zameni sa golmanom Arsenala, Jensom Lemanom i dodao da sedenje na klupi na Svetskom šampionatu nije "prijatno".
"Normalno, očekivao sam puno objašnjenje (od Klinsmana). Ali kako ga nije bilo do sada, verovatno ga neće ni biti", izjavio je Kan i dodao da je čuo da je zamenjen samo zato što je Leman u malo boljoj formi.
U televizijskom snimku utakmice Nemačka-Švedska (2:0) moglo se videti da Kan sedi namršten na klupi dok su svi ostali slavili.
"Izvinite, ali da li menjate prvog čoveka koji je broj jedan godinama i kada igra dobro u kontinuitetu jer je drugi golman malo bolji? To nije opravdanje za mene", rekao je Kan.
Golman minhenskog Bajerna istakao je da je igrao na vrhunskom nivou u protekle dve godine, u Ligi šampiona, da je osvojio Bundes ligu i Kup Nemačke dva puta, kao i da ima veliko iskustvo.
"Nije bilo pravog razloga menjati broja jedan", zaključio je Kan.

Pogledajte još