CSKA pobedio Real, Montepaski Barselonu...

BEOGRAD, 6. novembra 2008. (Beta) - Košarkaši CSKA iz Moskve i Montepaskija iz Sijene večeras su ostvarili treće pobede u košarkaškoj Evroligi pobedivši Real iz Madrida, odnosno Barselonu,  a Cibona se pobedom nad Olimpijakosom gotovo plasirala u TOP 16

U derbiju Grupe B CSKA je slavio u Madridu 58:54 (10:11, 18:12, 10:16, 16:19). 
Košarkaši CSKA nastavili su dominaciju u grupi i pored toga što su suočeni sa brojnim kadrovskim problemima.

U veoma čvrstoj i taktičkoj utakmici postignut je mali broj poena. 
Prvo poluvreme je pripalo Realu, (trojka Buloka uz zvuk sirene), ali  uz fantastičnog Terensa Morisa i čvrstom odbranom, „armejci“ su istopili prednost Španske ekipe i stigli do pobede u penal  završnici.

U pobedi moskovske ekipe najviše su se istakli Zoran Planinić sa 13 poena i sedam skokova, dok je Raunas Šiskauskas postigao 11 poena. 

U furioznoj poslednjoj četvrtini (26-10)  Montepaski je savladao Barselonu u Sijeni  u drugom derbiju dana.
Ekipa Barselone je kontrolisala meč u prvom poluvremenu, ali je pobednika ipak odlučila sjajna završnica Montepaskija. 
I pored serije promašaja, Domerkant je ipak bio najefikasniji sa 19 poena, a Ersan Iljasova je  meč završio sa 14 poena i 10 skokova.

U prepunoj hali Memorijalnog centra "Dražen Petrović" u Zagrebu, Cibona je zabeležila pobedu nad Olimpijakosom 85:76. 

Zagrepčani su sjajno počeli utakmicu ali su košarkaši grčke ekipe prihvatili priključak. Međutim, zahvaljujući Keloveju (19) i odličnom Prkačinu (13) "cibosi" nisu nisu ispustili pobedu. Ovim bodovima su praktično obezbedili plasman u TOP 16.  U Olimpijakosu Burusis i Grir su ubacili po 14, Erceg i Teodosić meč završili sa 5 poena.

Pogledajte još