Van Nistelroj kada ode sa SP razmisliće o budućnosti

TITISE, 26. juna 2006. (Beta-Rojters) - Holandski fudbalski reprezentativac Rud van Nistelroj (29) izjavio je danas da će razmisliti o svojoj budućnosti u Mančester junajtedu tek kada ode sa Svetskog prvenstva.
On je poslednju utakmicu na SP protiv Portugala gledao sa klupe.
Van Nistelroj je na kraju prošle sezone izgubio mesto i u startnoj postavi engleskog kluba, jer je trener Aleks Ferguson dao prednost francuskom reprezentativcu Luju Sahi.
"Kada odem sa Svetskog prvenstva mraću da razmislim o svojoj budućnosti. Možda ću sledeće nedelje znati šta će uraditi Mančester", rekao je holandski reprezentativac.
On je dodao da će se uskoro videti šta će se dogoditi i da će uraditi ono što je najbolje.
"Klub i ja moramo da budemo u kontaktu. Ako se ništa ne dogodi, sledeće sezone biću u Mančester junajtedu", rekao je Van Nistelroj.
Pošto je Holandija u nedelju izgubila od Portugala sa 0:1, u osmini finala Svetskog prvenstva, ovaj fudbaler razgovarao je sa selektorom Markom van Bastenom zbog čega nije igrao.
Napadač holandske reprezentacije nije ušao kao zamena ni kada je Portugal poveo u 23. minutu.
"Razgovarao sam sa selektorom. Nisam se složio sa njegovom odlukom, ali je poštujem. Protiv Portugala bi igrao neko drugi i da smo pobedili", rekao je Van Nistelroj.
On je pre toga igrao na sve tri utakmice u Grupi C, međutim, pokazalo se da nije u najboljoj formi.
Uprkos svim problemima, Van Nistelroj ne planira da okonča reprezentativnu karijeru.

Pogledajte još