Naslovnica magazina "Time" koja je šokirala

0

Magazin "Time" podigao je prašinu kada je objavio naslovnicu najnovijeg broja na kojoj možemo videti 26-godišnju majku kako doji svog trogodišnjeg sina.

Naime, reč je o članku koji se bavi specifičnim stilom odgoja (tzv. “zbližavajuće” ili povezujuće roditeljstvo) koji se bazira na tri temeljna načela: produženo dojenje, zajedničko spavanje i neprestano nošenje deteta.

Za mene, poenta ove naslovnice je privlačenje pažnje“, rekao je urednik Rick Stengal. Svi će se složiti da su privlačenju pažnje uspeli, ali neki tvrde da je provokacija ipak otišla predaleko.

Jeff Bercovici iz Forbesa tvrdi da bi im se ovakav način poslovanja mogao obiti o glavu jer mnogi trgovački lanci, poput Walmarta i Targeta, na svojim policama neće dopustiti ovako provokativnu naslovnicu. Štaviše, vrlo verovatno da će je prekriti.

Jessica Wakeman iz The Friskya pak tvrdi da je naslovnica kontraproduktivna jer povezujuće roditeljstvo kompleksna je i kontroverzna tema kojoj treba pristupiti pažljivije. Ovakav pristup privući će najgore reakcije i one koji u temu nisu upućeni, naterati na ishitrene zaključke.

Kako se vama čini naslovnica – šokantna ili ne?

Ostavite komentar

Your email address will not be published.