Tadija Dragićević: Želim fajnal-ejt!

Košarkaši Crvene zvezde obezbedili su evropsku budućnost do 13. januara, kada se završava prva faza takmičenja po grupama Evrokupa, u kojem će jedno od prva dva mesta tražiti u mečevima protiv nemačkog Bamberga, poljskog Turova i belgijskog Šarlroa. Pred najvećim brojem navijača od početka sezone (4.500), Beograđani su u revanšu kvalifikacija vratili austrijski Gmunden na evropsku košarkašku marginu (96:81). 

- Mnogo nam znači učešće u Evrokupu, godi i klubu, setite se koliko smo puta prošle sezone bili na "Evrosportu" u direktnom prenosu - podseća tadašnji i sadašnji kapiten Tadija Dragićević. - Imamo mnogo novih igrača, koji nikad nisu igrali utakmice tog nivoa, a vidite samo koliko je ispalo ekipa s milionskim budžetima. Za našu još neuigranu ekipu veliki je dobitak da igra dve utakmice nedeljno. 

Plasman u grupu smatran je obavezom. Kakve su ambicije u nastavku Evrokupa?
- Prvi cilj je ulazak među 16 ekipa. Imamo šansu, grupa je ujednačena, ali nije preterano jaka. Moja je želja da odemo korak dalje u odnosu na prošlu sezonu i izborimo učešće na fajnal-ejtu Evrokupa. 

Da li se navikavate na podršku navijača?
- Prošle sezone, kada se govorilo o mom odlasku, žalio sam što postoji mogućnost da odem, a da nijednom nisam osetio pravu atmosferu. Lepo je videti punu dvoranu, slušati pesme vatrenih navijača. To mnogo znači, posebno mladim igračima. Kada nam se dogodi pad u igri, publika nam pruži najveću podršku i vrati nas u pravi ritam. Očekujem još veću podršku kada u "Pionir" dođu atraktivniji protivnici. 

Kako vam se sviđa pesma "hoćemo pobedu u derbiju"?
- I mi hoćemo pobedu u derbiju. Ima vremena do nedelje, tek nas čeka analiza ekipe Partizana. Ne bih još ništa govorio o šansama u toj utakmici. Svaki derbi je priča za sebe, borićemo se, pa šta bude..

Večrnje novosti

Pogledajte još