Tijana Pavlov

Tijana je diplomirala Savremeno odevanje na Fakultetu Primenjenih umetnosti u Beogradu. Trenutno dizajnira modu za muškarce. Svoj doživljaj mode prezentuje kroz specifičan kolorit, dezene, oštre krojeve upotpunjene mnoštvom detalja i često višesmislenim porukama u vidu printova. Svojim kreativnim izražajem trudi se da obuče muškarce po svojoj volji. Dobitnik je  nagrade Pantene Beauty Awards  za najboljeg mladog dizajnera 2007. godine, kao i specijalnog priznanja za inovaciju i kreativnost na Globalnom Replay takmičenju za mlade dizajnere “A Box Of Dreams” (Italija, Okt. 2007). Saradnik je marketinških agencija McCann Ericsson, New Moment New Ideas Company, Full House, Nova za čije klijente dizajnira uniforme i radi styling. 

Omiljena inostrana kuhinja i jelo?
Volim idijsku i tursku kuhinju. Najviše uživam u domaćoj kuhinju, naročito kad je mamina, ali jednako volim i nešto novo da probam jer se uvek iznenadim.. 

Omiljeni restoran?
"Sprska kafana", kafana "Stara Hercegovina", "Proleće".... 

Omiljeni kafić?
"Manhattan", "Idiot", "Centrala", "Skica", "Liquid". 

Da li pijete koktele i koje?
Uglavnom ne, osim ako sa drugaricama odem striktno na koktele jer one vole, pa se onda i ja pridružim. Od koktela me boli glava, a i volim da znam šta pijem. 

Omiljeno alkoholno piće?
Pivo ili tequilla 

Gde je po vašem mišljenju najbolji provod u gradu?
Uglavnom posećujem par istih mesta u nedogled, "Plastik", "Žicu", "Apartman", "Tube", "Anderground"... emotivno sam vezana za ove klubove, to je kod mene više neka vrsta tradicije koju poštujem s obzirom da imam dobar staž kada je klabing u pitanju, ali ne mogu reći da mi je u bilo kom od njih najbolji provod, mislim da je Beogradu, pa tako i meni potrebno neko novo sveže mesto za provod koje opet neće biti napravljeno od nečijeg podruma ili predsoblja. 

Koji je vaš omiljeni grad u svetu i zašto? 
Oslo.. zato što je naizgled kao i svi evropski gradovi, ali kada provedete duži period shvatite da je sve drugačije, čak i sunce koje stalno stoji blizu horizonta pravi nelogične senke i stvara čudnu atmosferu. Skandinavija me je opčinila za sva vremena. 

Omiljeni modni kreator?
Ima ih dosta a i najomiljeniji se stalno menjaju kod mene, trudim se da propratim od najzvučnijih, već odavno poznatih imena do potpuno mladih modnih snaga. Pratim i rad ljudi vezanih za najveće evropske modne škole u Italiji, Parizu, Belgiji, Londonu. Izdvojila bih Bernarda Vilhelma, Henrika Vibskova, Jeoroena Van Tuyla i rad Lucasa Osendrijvera za Lanven.
 
Kakav je vaš stil života u jednoj reči?
Hedonistički.
 
Šta je najvažnije u životu?
Sve. 

Omiljeni parfem?
Nemam omiljeni, uvek je neki novi aktuelan jer mi brzo dosadi jedan te isti miris. Trudim se da razumem ljude koji ceo život koriste jedan isti parfem... 

Koja vam je omiljena marka automobila i šta vozite?
Ne vozim i ne uzbuđuju me automobili skoro da ne obraćam pažnju, moj omiljeni automobil je taksi za sad. 

Kojim sportom se bavite, a kojim biste voleli?
Ne bavim se sportom osim što leti ronim dosta, tada se osećam kao intruder a predeli ispod mora su kao na drugoj planeti, to mi podiže adrenalin. Volela bih da se bavim šahom. 

Kakve satove volite, digitalne ili klasične i zašto?
Volim velike klasične satove, najviše volim da na ženskoj ruci vidim muški sat, super mi je taj kontrast. 

Da li verujete u ljubav na prvi pogled?
Jedino u nju i verujem. 

Šta je vaš najbolji afrodizijak?
Sunce, more i slana koža. 

Šta mislite o seksu za jednu noć?
Ok, može biti zabavno.... valjda hahahaa 

Ko je po vašem mišljenju najseksipilnija muška i ženska osoba sa javne scene?
Osobe koje smatram izuzetno jakim kada je u pitanju snaga i energija koju emituju su: Dragana Ćosic, Slađana Tesla, Maja Atanisijević i Irena Mišović, a od muškaraca su to: Jovan Ćirilov, Čedomir Jovanović i Ašok Murti. 
 
Vaša formula za uspeh?
Okrenutost ka sebi i povećana pozornost na značaj samoizgradnje + faktor sreće = ni tada ništa nije izvesno. 

Ko je idealna žena/muškarac?
Ona/ onaj koji barem pokuša da razume drugu osobu 

Šta je za vas hedonizam?
Zadovoljstva koja jačaju moj organizam i psihu i čine da mi oči sjaje. Kažu da je hedonizam udovoljavanje željama, a ne stvarnim potrebama. Ja slovim da je želja najbitnija. 

Da li ste tetovirani, šta mislite o tome i šta biste tetovirali na svom telu?
Imam tetovažu na ramenu, dosadila mi je i volela bih da je sada veća... ne volim duboka značenja kada su tetovaže u pitanju, to je ukras i u tom smislu ih tretiram kao nešto površno te mi je najvažniji estetski momenat... Pobornik sam da svako treba slobodno da tretira svoje telo onako kako mu prija, pa tako podržavam pirsing, tetoviranje, scars i ostale dorade na telu... mislim da je dobro kada smo različiti, savršenstvo je dosadno. 

Da li imate poroke i koje?
Pušim 17 godina, stalno pokušavam da ostavim cigarete...

Foto: Zoran Trifunović

Pogledajte još