Sergej Ćetković

“Dobro veče Beograde po treći put. Molim vas da večeras ne štedite svoje dlanove, glas i emocije. U mojoj riznici lepih sećanja ovo će biti definitivno još jedna noć za pamćenje“ – bile su ovo prve reči kojima je crnogorski pevač Sergej Ćetković počeo svoj treći od pet rasprodatih koncerata u Centru "Sava".

Za ljubav i simpatije koje je prethodnih godina sticao u Srbiji, Sergej se sinoć revanširao publici u dupke punoj dvorani, dobrom zabavom i iznenađenjem koje im je priredio otpevavši pesmu „Ljubav nema ništa s tim" sa koleginicom Aleksandrom Radović. Ona je publiku počastila i svojim hitom „Ne dam nikom da te dira" što su svi oduševljeno prihvatili pevajući zajedno sa njom.

U elegantnom crnom odelu, dva i po sata, koliko je trajao koncert, Sergej je ređao sve same hitove, a pretežno ženska publika je svoje dobro raspoloženje prenela i na pevača koji je igrao kao nikada do tad. Goreli su upaljači, mobilni telefoni su snimali omiljene pesme, padao je i sneg sa plafona, a sve to uz evergrin „Zaustaviću vreme", „Pogledi u tami", „Pola moga svijeta", „Prokleta bila", „Postojim i ja“, „Zovi me“, „Oprosti“...

Impozantan broj muzičara na sceni dao je posebnu draž, ali i veliki video bim na kome su se smenjivale njihove i slike domaćina večeri, pre mnogo, mnogo godina. Tačnije kad su bili kao bebe. Što je bilo veoma simpatično.

Ako se uzme u obzir da su poslednji album "Pola moga svijeta" odlično primili publika i kritičari, i da je Sergej proglašen za najboljeg pop pevača u Srbiji, onda se posle serije koncerata u Centru "Sava" može slobodno reći da je ova godina za njega bila i više nego plodonosna. Nakon Beograda, očekuje ga koncertna turneja širom Srbije.

Solo karijeru ovaj crnogorski pevač počeo je 1998. godine na "Sunčanim skalama" sa pesmom "Bila si ruža". Međutim, najveću popularnost doneo mu je treći album "Kad ti zatreba", koji je oborio sve rekorde i po tiražu i po slušanosti. Pesma "Pogledi u tami", koja se već dve godine nalazi na svim top-listama u zemljama bivše Jugoslavije, pokazuje zašto je on jedan od trenutno najslušanijih pevača pop ili, kako to neki popularno zovu, zabavne muzike. Dobitnik je “Montefona” za pevača godine Crne Gore, “Zlatne Sirene” za najbolji tekst za pesmu ”Probudi me” na festivalu “Sunčane skale”, ”Melka” za album godine na manifestaciji “Dani estrade”, dobitnik nagrade za pevača godine na muzičkom festivalu “Beovizija”, dobitnik nagrade za pop pevača iz Crne Gore u Republici Srpskoj…...

Tekst: Jelena Antonijević
Foto: Sanja Knežević

Pogledajte još