Ljajić: Klub odlučuje

Beograd - Sedamnaestogodišnji Adem Ljajić do ovog leta sa vršnjacima je skupljao lopte na mečevima Partizana i sa atletske staze proslavljao majstorije starijih kolega, da bi protiv OFK Beograda doživeo da baš njegova "bomba" sa 20-ak metara podigne na noge navijače crno-belih, za koje je u nedelju odigrao prvih 90 minuta u seniorskom timu. 

- Taj trenutak mi je, bez premca, najlepši u karijeri. Ne zna se broja golovima koje sam dao u mlađim kategorijama Partizana, bilo je lepših i težih od ovog, ali on mi je najdraži. Prvo sam, kao svaki klinac iz klupske Omladinske škole, sanjao kada ću debitovati za prvi tim. Kada sam to doživeo, poželeo sam da odigram svih 90 minuta i dam prvi gol za najjaču postavu. 

Protiv OFK Beograda ispunio sam oba cilja. Hteo sam iskočiti iz kože od sreće, kada sam video da je lopta završila u mreži - na sedmom nebu je vunderkind iz Humske, koji je zbog retkog talenta iz kadetskog tima direktno prebačen u najbolju ekipu, iz kadetske u mladu reprezentaciju. 

Nije te samo gol promovisao u jednog od najboljih aktera pobede nad "romatičarima". Svuda si stizao, šutirao, asistirao, uklizavao... Znači li to da si sve slobodniji u igri?
- Polako me prolaze grč i trema s početka sezone. Što više igram to sam opušteniji i slobodniji u igri, pa tako i moji kvaliteti više dolaze do izražaja. Mada, cela ekipa je bila odlična u nedelju, a i OFK Beograd nam je olakšao stvari svojim napadačkim fudbalom. 

Navikavaš li se na veću odgovornost u igri u odnosu na mlađe kategorije, gde si, zbog dominacije nad vršnjacima, imao maksimalnu slobodu s loptom?
- Nekada se skoro sve vrtelo i zavisilo od mene, a sada moram više da trčim, proigravam, vraćam se pozadi, učestvujem u odbrani... Slušam starije, učim se i korigujem. 

Uskoro ćeš to možda raditi u Mančester Junajtedu. Nije li šteta što tako rano odlaziš?
- U mom srcu ima mesta samo za Partizan, a ljudi koji ga vode znaju šta je najbolje za klub i mene. Trenutno me zanimaju samo mečevi sa Standardom, Borcem, Seviljom, Radom.. Ima vremena do zime. Videćemo tada šta će biti - ne želi da se izjašnjava maloletni vezista, čiji je otac pre nekoliko meseca stavio potpis na trogodišnji Ademov ugovor sa Partizanom. 

Serije Diare i Bogunovića 

Lamine Diara tri puta u karijeri je postigao tri gola na jednoj utakmici i to sve u dresu Partizana, prošle jeseni u Mostaru protiv Zrinjskog u kvalifikacijama za Kup UEFA, ovog proleća u finalu Lav kupa sa Zemunom i u nedeljnom duelu sa OFK Beogradom. Saigrače i trenera crno-belih više od ovoga raduje serija od pet uzastopnih prvenstvenih utakmica na kojima se Senegalac upisao u strelce, postigavši sedam od 11 superligaških pogodaka.
- Sada moram popraviti učinak u Evropi. Dva gola je premalo - ima novi cilj sjajni špic, koji je u osam međunarodnih susreta pogađao samo protiv Intera (Baku) i Sampdorije.
U naletu efikasnosti nalazi se i drugi centarfor Miloš Bogunović, koji je (po jednom) pogađao u poslednja tri kola Jelen Super lige. 

Danas
25.11.2008.

Pogledajte još