Janković: Izabrao bih slabije protivnike

"Ne bih igrao protiv ovako jakih protivnika da sam mogao da biram, jer nije vreme za njih. Nova ekipa se tek okupila, bolje je krenuti sa uslovno slabijim protivnicima. Ipak, uvek je lepo igrati protiv najjačih, kada nemaš šta da izgubiš jer su oni favoriti", rekao je Janković za zvanični sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Vezni fudbaler Benfike Nemanja Matić kazao je da je dugo čekao šansu u A reprezentaciji i da se ponašanjem u klubu trudio da je zaradi.

"Dugo sam čekao šansu u reprezentaciji, bio sam veoma strpljiv i trudio se da igrama i ponašanjem u klubu ponovo budem u timu. Optimista sam u pogledu budućnosti naše reprezentacije. Verujem u plasman na SP, uzdam se u naš talenat i spoj mladih i iskusnih igrača", rekao je Matić.

Igrač nemačkog Verdera Aleksandar Ignjovski ocenio je da je utakmica protiv Španije, koju je Srbija izgubila sa 2:0, ogromno iskustvo njegovim saigračima.

"Utakmica protiv Španije je ogromno iskustvo za sve nas. Njihova igra je zaista specifična. Dominiraju posedom i u pojedinim trenucima izgledaju kao da ih i ne interesuje da napadnu, a onda sve munjevito izvedu. Želimo da u preostale dve utakmice pružimo maksimum i da tim bude formiran do početka kvalifikacija", ocenio je Ignjovski.

Napadač Hapoel Akre Stefan Šćepović istakao je da su prijateljski mečevi šansa da reprezentativci Srbije provere šta treba da poprave u igri pred kvalifikacije za Svetsko prvenstvo.

"Uživao sam kada sam ušao u igru i dobio šansu da budem na terenu sa svetskim i evropskim šampionima. Odigrali smo dobro i sitni propusti su uticali da izgubimo. Ovi mečevi su šansa da proverimo gde smo i šta treba da popravimo u igri", rekao je Šćepović.

Reprezentacija Srbije sledeći prijateljski meč igra 31. maja protiv Francuske u Remsu.

Beta

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.