Šoškić široke ruke, ali iz državne kase

Kako piše "Kurir", Narodna banka Srbije je na boravak radnika u banjama i na planinama potrošila više od 20 miliona dinara.

Zaposleni NBS o trošku firme banjali su se u specijalnoj bolnici „Merkur“ u Vrnjačkoj Banji, Specijalnoj bolnici za bolesti štitaste žlezde i bolesti metabolizma „Čigota“ na Zlatiboru i u Institutu za lečenje i rehabilitaciju „Niška banja“.

Prema podacima sa sajta Uprave za javne nabavke, NBS je sve ugovore sklopila bez raspisivanja tendera, odnosno u postupku pogađanja, bez prethodnog objavljivanja. U godini kad je javni dug Srbije dostigao 46,4 odsto bruto domaćeg proizvoda, NBS se isprsila i za rehabilitaciju činovnika u Specijalnoj bolnici za bolesti štitaste žlezde i bolesti metabolizma „Čigota“ u Čajetini, na Zlatiboru, izdvojila 10.009.000 dinara sa PDV- om, piše "Kurir".

Na stacionarno bolničko lečenje zaposlenih u Specijalnoj bolnici „Merkur“ u Vrnjačkoj Banji NBS je iskeširala 7.644.000 dinara sa PDV.

- Usluge prevencije i rehabilitacije šećerne bolesti, bolesti organa za varenje i koštano zglobnih oboljenja primenom lekovitog faktora u 2011. godini koristilo je 130 radnika NBS - kaže Božidar Vučković, šef Pravne službe u SB „Merkur“.

Ovoliko nam fali da stabilizujemo kurs dinara

(old_image)

Narodna banka Srbije nije žalila ni da za 2.957.000 dinara sa PDV radnike pošalje na lečenje u Institut za lečenje i rehabilitaciju „Niška banja“ u Niškoj Banji. Nadležni iz NBS redakciji "KUrira" broja nisu nam poslali odgovore na pitanja u vezi sa slanjem zaposlenih u banje.

Zaposleni u Narodnoj banci Srbije, ipak, nose na sebi veliki teret dinara, koji svakog dana sve dublje tone, pa mnogi smatraju da je sasvim opravdano da zbog teškog posla i izloženosti stresu dobiju od države barem jedno besplatno letovanje.

- Mislite, da je radnicima NBS lako. Pekar peče hleb, seljak kopa krompir, a rudar vadi samo rudu, a oni brinu o svih 7,5 miliona građana Srbije i imaju valjda pravo na jedan odmor o trošku države, jer da nema njih evro bi danas bio 200, a ne 117 ili 118 dinara do kraja dana - saznajemo od gnevnih radnika NBS-a, koji kažu da su skromni i patriote, jer letuju u svojoj zemlji, a ne na Karibima ili Maldivima.

Mislite li i vi kao i oni da zbog toga što rade posao, koji se direktno dotiče svakog građana Srbije, zaslužuju jedno besplatno letovanje o trošku poreskih obveznika?

Pogledajte još