Bebi Dol

Posle nekoliko godina usmeravanja "glavnog toka" karijere ka onome što već jako dugo izvodi na klupskim nastupima (strani standardi, uglavnom), Dragana Šarić alias Bebi Dol nedavno se vratila autorskom radu i svojim pesmama. Imala je za takav potez i dobar povod. U godini koja je na izmaku ona obeležava četvrt veka manje ili više kontinuiranog rada, pa je za tu priliku pripremila dvostruku radost fanovima - kompilacijski CD i koncert koji je održala u Sava centru.

Plava sala nije bila prepuna. Oko 2000 ljudi je solidno ispunilo parter. Možda zato što je Bebi Dol ne tako davno dva puta nastupala u prestonici, doduše sa potpuno različitim repertoarom. Ali, ključno je ipak nešto drugo. Bebi Dol dugo traje, ali i pravi duge pauze. Nekadašnja šminkerka, kojoj se kvalitet ne može osporiti, za dve i po decenije snimila je tek desetak hitova.

Jedan od tih hitova, tačnije, prvi u njenoj karijeri, "Mustafa", odlično je poslužio za uvod. Ipak, trn u oku bila je sveska sa tekstovima za set od oko 15 pesama. Između je bilo dosta priče, povremeno, kad bi se odmakla od mikrofona nije se dobro čula i razumela. Ali su zato trenuci kada je pevala bili zaista blistavi. Kao kada je, uz pratnju odličnog benda zapevala svoj najveći hit "Rudi", pa "Ja sam imala (Kad sreća odlazi)", "Krv sreća, suze i znoj", kao i pesme kojih se dobro sećamo iz devedesetih - nezaobilazni, evrovizijski "Brazil" (u novijem aranžmanu), "Hajde da...", "Bez srca"...

Bilo je i gostiju - Bebi Dol je gudačkom kvartetu škole za mlade talente i multimedijalnoj umetnici Ani Maljević (sjajno izvođenje pesme "Fever") priredila čast koja će im sigurno biti veliki podstrek za dalji umetnički razvoj.

Na bis je izvela "Rudi", "Ja sam imala" i "Krv, sreća, suze i znoj". Izostalo je ono što je donedavno Bebi servirala kao glavno jelo, a sada je moglo da posluži kao začin - poneki klasik u njenoj interpretaciji.

Posetioci Sava centar nisu napustili razočarani.

Milan Ćunković

Pogledajte još