Sudija Ivanov dobio očevu podršku

MOSKVA, 26. juna 2006. (Beta-Rojters) - Ruskog fudbalskog sudiju Valentina Ivanova, žestoko kritikovanog zbog načina na koji je vodio jednu utamicu Svetskog prvenstva, podržao je najverniji obožavalac - njegov otac, nekada vrhunski napadač Valentin Ivanov - stariji.
Ivanova mlađeg kritikovali su fudbaleri, treneri pa čak i predsednik Fife Sep Blater zbog toga što je pobedlio brojne kartone na utakmici Portugal - Holandija (1:0), u osmini finala SP.
Sudija je dao četiri crvena karona, a žute je pokazao još osmorici igrača, pa su oba tima završila meč sa po devetoricom fudbalera - što je rekord u istoriji Mundijala.
Međutim, stariji Ivanov, koji je igrao na dva mundijala, 1958. u Švedskoj i 1962. u Čileu, gde je bio u vrhu liste najboljih strelaca, ocenio je da je njegov sin dobro vodio meč.
"To je bila veoma teška utakmica za suđenje i mislim da je on veoma dobro kontrolisao s obzirom na okolnosti", rekao je on Rojtersu. "To je bio veoma napet meč, oba tima su smatrana favoritima za titulu, pa niko nije želeo da izgubi i ode kući".
"Sudija je pokušao da od samog početka uspostavi ton, kako bi sve bilo pod kontrolom i zato je pokazao žute karone. Da to nije uradio meč bi se završio masovnom tučom", ocenio je Ivanov stariji.
"Čuo sam da je Blater krtikovao mog sina. Ali, baš je Fifa tražila od sudija da budu strogi prema igračima koji koriste taktiku faula.
Valentin je samo pokušao da sledi instrukcije Fife za zaustavljanje grube igre", dodao je.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.