Umro Bob Velč, bivši gitarista Flitvud Meka

NEŠVIL, 8. juna 2012. (Beta-AP) - Nekadašnji član grupe "Flitvud Mek" Bob Velč ubio se u četvrtak u Nešvilu, saopštila je policija.

Portparol policije Don Aron rekao je da je 65-godišnjeg Velča pronašla supruga u njihovom domu u tom gradu. Muzičar je imao zdravstvenih problema i za sobom je ostavio oproštajnu poruku. Velč je bio gitarista i pevač "Flitvud Meka" od 1971. do 1974. Kao solista snimio je hitove "Sentimental Lady" i "Ebony Eyes". Kristina Makvi i Lindsi Bakingam iz "Flitvud Meka" snimile su prateće vokale za pesmu "Sentimental Lady".

Bend "Flitvud Mek" je svetsku slavu stekao sredinom 1970-ih godina, nakon što je Velč napustio grupu. Numere "Dreams" i "Don't Stop" su 1977. dospele na vrh top lista. "Hold Me" je bila hit 1982, a "Little Lies" 1987. Velč, koji je rodjen u Los Andjelesu, postigao je najveći uspeh pesmom "Sentimental Lady", koja je dospela na osmo mesto na Bilbordovoj listi singlova. Medju njegovim poznatijim singlovima su i "Precious Love" i "Hot Love, Cold World". Kada je "Flitvud Mek" 1998. uvršten u Kuću slavnih rokenrola, Velč nije naveden kao jedan od članova tog benda.

Pogledajte još