Erotika na klizaljkama

Istraživanja sportskih listova u Nemačkoj, pred početak sezone zimskih sportova, otkrivaju tajnu zašto su najposećenija takmičanja žena u brzom klizanju. Takmičarke bi, kažu gledaoci, trebalo gledati - s leđa.

"Nema ničeg erotičnijeg i seksepilnijeg nego što je stražnjica takmičarke u brzom klizanju i zato su sedišta oko starta uvek najskuplja i - najposećenija"...

Ovoj tvrdnji valja verovati jer je u izjavi nemačkom listu "Bild am Zontag" izrekla osoba koja ima iskustva - 26-godišnja Ani Frizinger, prvakinja Nemačke u nekoliko disciplina brzog klizanja i uspešna takmičarka na svetskim šampionatima i Zimskim olimpijadama.

"Reč je o čistoj erotici koja podjednako uzbuđuje muškarce i žene naklonjene istom polu, a mi se trudimo da zadovoljimo njihove pritajene strasti. Zato mislim da ne postoji ništa erotičnije od tesno pripijenih specijalnih trikoa koji naglašavaju obline donjeg dela tela, zategnutu stražnjicu i snažne butine" - tvrdi Ani Frizinger koja je i sama, zbog nekonformističkog životnog stila, česta meta nemačkih fotoreportera i novinara sportskih i bulevarskih listova.

Stasita plavuša, koja tvrdi da je na takmičenju "izgled važan koliko i postignuto vreme", odavno je omiljena ličnost čitalaca nemačkih tabloida.

Oni su navikli da često sreću fotografije polunage Ane i da čitaju detalje o zlatnim prstenčićima na njenom pupku, drečavoj tetovaži na donjem delu stomaka i ljubičastim noktima na nogama i rukama.

Brzo klizanje je, inače, "porodični posao" za Frizingerove: njena majka Janina, Poljakinja rodom, na Olimpijskim igrama u Insbruku 1976. godine takmičila se u brzom klizanju pod devojačkim prezimenom Korovicka, otac Georg, koji je kao 43-godišnjak, umro od srčanog udara l996. godine bio je juniorski prvak Nemačke, a sestra Agnes i brat Jan, oboje mlađi od Ani, takođe brzo napreduju u sportskoj karijeri.

Ko može, neka na takmičenjima u brzom klizanju kupi kartu za sedišta uz start jer će tako najbolje "videti" šta Ani, ali i njene konkurentkinje, mogu i znaju da - pokažu. 

BERLIN, 08. decembar 2008. (FoNet)

Pogledajte još