Tijana Popović

Tijana je mlada modna dizajnerka, poznata modnoj publici koja posećuje Beogradski Fashion Week, unazad već 3 godine. Kolekcija koju je uradila zajedno sa sestrom Milom mnoge je ostavila bez daha, i skrenula pažnju na sve veće zagađenje okoline, uništavanjem prirodnih izvora, pogotovo vrtoglavim razvojem modne industije, koja kao i svaka druga, ostavlja trajne posledice po ono što bi trebalo da nam bude najvažnije. Kolekcija za proleće/leto 2009. «No need to panic, it is all recycle & organic» izrađena je od organskih i recikliranih materijala, što predstavlja inovaciju kada je reč o domaćoj modnoj sceni. Prvi put su dizajnirale mešovitu, muško/žensku kolekciju i uspešno predstavile nekoliko unikatnih modela ženskih sandala i muških cipela, što je novina u njihovom radu. Najnovije unikatne modele, kao i nekolicinu iz prethodnih kolekcija, možete naći u njihovom novootvorenom studiju, originalnog i nesvakidašnjeg enterijera «Cash for trash», u najlepšoj ulici u Novom Sadu, Laze Telečkog.

Omiljena inostrana kuhinja i jelo? 
Italijanska. Lazanje, melanzane, brusketi, taljatele, razne vrste pasta uz puno mocarele, rukole, ruzmarina i čeri paradaiza. Sam odabir namirnica (kao boje italijanske zastave) daje ti mogućnost da maksimalno improvizuješ bez straha da jelo ne ispadne dobro. Sviđa mi se i njihova tradicionalnost i značaj koji pridaju porodičnom ručku, koji je za njih poseban ritual -traje satima. 

Omiljeni restoran? 
Zbog prezaposlenosti roditelja celo detinjstvo sam jela po restoranima, tako da ih sad zaobilazim. Izdvojila bih "Fish&Zelenish" u Novom Sadu, najviše iz praktičnih razloga. Jela od ribe i drugih morskih stanovnika izbegavam da pripremam u kućnom okruženju. 

Omiljeni kafić? 
Nekada davno bili "Grafiti". 

Da li pijete koktele i koje? 
Ne pijem koktele. 

Omiljeno alkoholno piće? 
Nikada ne pijem alkohol. 

Gde je po vašem mišljenju najbolji provod u gradu? 
Kod mene kući i u našem šourumu »Cash for trash» u Novom Sadu. 

Koji je vaš omiljeni grad u svetu i zašto? 
Oduvek i zauvek London. Zbog bogate istorije, kulture, tradicije, a najviše muzičkog i socijalnog pravca koji je preplavio svet krajem 70-ih, a ponikao je među radničkom klasom baš u predgrađima ovog kontroverznog grada. Fasciniraju me svi evropski veliki gradovi. Poslednji u kom sam nedavno bila je Prag, koji je posebno lep zbog očuvanih građevina iz svih istorijskih i umetničkih epoha kroz koje je prolazio. 

Omiljeni modni kreator? 
Kao umetnike i stvaraoce cenim rad svih onih koji svoje kolekcije dizajniraju tematski, želeći da istaknu svoje stavove, trenutne inspiracije, osude ili ovekoveče neki bitan, njihov lični ili istorijski trenutak. Ima ih dosta. Vivijen Vestvud, Viktor&Rolf, Galiano, Džeremi Skot samo su neki. Sve ostalo za mene nema nikakav drugi zanačaj sem upotrebnog i možda se nađe nešto što istovremeno može da zadovolji onu drugu, estetsku kategoriju. 

Kakav je vaš stil života u jednoj reči? 
(old_image)
Brz. 

Šta je najvažnije u životu? 
Meni u mom -moja deca. 

Omiljeni parfem?
Kašarelov "Amor Amor". 

Koja vam je omiljena marka automobila i šta vozite? 
Nisam vozač, a i automobili me nešto posebno ne zanimaju. 

Kojim sportom se bavite, a kojim biste voleli? 
Nažalost nijednim. Nemam vremena. Nekada sam se aktivno bavila jogom. Žao mi je što se kao dete nisam bavila plivanjem. 

Kakve satove volite, digitalne ili klasične i zašto? 
Ne nosim satove. Ne volim ograničenja i sputanost u bilo kom smislu. Iako sam prilično odgovorna osoba, tačnost nije moja vrlina. U tinejdž periodu sam nosila velike fluoroscentne satove tada veoma popularne "Pop Swatch", kasnije opet velike muške, srebrne, marke "Fossil". 

Da li verujete u ljubav na prvi pogled? 
U samo takvu i verujem, onu koja se na prvi pogled prepozna. 

Šta je vaš najbolji afrodizijak? 
Daću sebi mogućnost izbora da ne odgovorim na jedno pitanje, neka to bude ovo. 

Šta mislite o seksu za jednu noć? 
Nemam takva iskustva, kao ni izgrađen stav o takvim pojavama. 

Ko je po vašem mišljenju najseksipilnija muška i ženska osoba sa javne scene? 
Javni i slavni, a još bitnijih kvaliteta imaju. Gari Oldman, Joakim Feniks, Farel Vilijams, Uma Turman, Neli Furtado. 

Vaša formula za uspeh? 
Uspeh je biti zadovoljan. Prema tome, sve što želite uradite sad i odmah. Najgore je kada se kajete zbog nečega što niste uradili, a iskreno želeli! (mnogo gore nego kajanje zbog onog što jeste). 

Ko je idealan muškarac/žena? 
Kategorija idealan kada su ljudi u pitanju - ne postoji. Treba bežati od onih koji tome teže ili se tako predstavljaju. Mene su uvek u životu privlačili oni drugi, potpuno suprotni od gore spomenutih - nesavršeni. 

Šta je za vas hedonizam? 
Zelenilo, priroda, zvuk vode, miris šume, sunce, leto a na vrhovima planina sneg, samo je jedno takvo mesto na svetu- Žabljak pod Durmitorom. Danas je izgleda privilegija vratiti se svojim korenima i bar nakratko uživati u netaknutoj prirodi. 

Da li ste tetovirani, šta mislite o tome i šta biste tetovitali na svom telu? 
Nisam i ne volim takvo skrnavljenje vlastitog tela trajnim oslikavanjem kojekakvih sličica, zmija i zmajeva, horoskopskih znakova ect, ect. Pre sam za „utiskivanje“ vlastitih stavova, parola, uverenja, opredeljenja i imena dragih ljudi, ako je to jedini način da tu veliku ljubav i poštovanje pokažete. 

Da li imate poroke i koje? 
Mane da, a poroke sem cigareta - ne nijedan.

Pogledajte još