fbpx

Čelnici Honde razmatraju ponude za preuzimanje

LONDON, 8. januara 2009. (Beta-Rojters) - Čelnici Honde saopštili su da razmatraju 12 ponuda koje su dobili za preuzimanje te ekipe, koja se povukla iz takmičenja u Formuli jedan zbog svetske finansijske krize.

Proizvođač automobila "Honda" je u decembru odlučio da povuče ekipu iz Formule jedan, jer želi da se koncentriše na proizvodnju i prodaju vozila, umesto da godišnje potroši 291 milion dolara na takmičenje ekipe u Formuli jedan. Od tada izvršni direktor ekipe Nik Fraj vodi neprekidne razgovore sa potencijalnim kupcima, kako bi sačuvao tim.

"Stvari su pozitivne. Veliki broj zainteresovanih grupacija nam se javio, oko 30. Morali smo da smanjimo taj broj, možda njih 10-ak, a trenutno pregovaramo sa "Hondom", kako bismo pronašli najbolje rešenje za budućnost ekipe", rekao je Fraj u izjavi za sportski sajt Autosport.

Naredna sezona Formule 1 počinje 29. marta trkom za Veliku nagradu Australije, a ukoliko Honda odustane, u šampionatu će se takmičiti devet ekipa.

Fraj je uveren da će se ekipa takmičiti u Melburnu, ali dodao je da u razmatranje dolaze samo ponude investitora koji bi doneli dugoročnu stabilnost timu.

"Mnogo potencijalnih kupaca su ovu priliku naveli kao 'priliku koja se dobija samo jednom u životu', koja može da se isplati u narednih nekoliko godina. Teška je ekonomska situacija i moramo da budemo oprezni i to ne samo u 2009. godini. Moramo da obezbedimo dobru budućnost celom timu ", dodao je Fraj.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.