Voliš li svoj posao?

Ne želiš da ustaneš iz kreveta i da na treće zvono budilnka reaguješ prekrivanjem glave jastukom. Ako se budiš teško i osećaš iznureno, to je još jedan znak. Kada tvoje telo ne želi da se pokrene, definitivno imaš problem sa svojim poslom.

Ne družiš se sa kolegama

Ne treba sa svima da budete prisnim odnosima ali kada izbegavaš i pauzu sa kolegama sva je prilika da te posao toliko guši da ne želitš kontakt sa ljudima koji te na to podsećaju. Bez povezanosti sa njima na radnom mestu teško da postoji motivacija.

Ne volite nova zaduženja

Jedan od osnovnih znakova da nisi srcem u poslu. Kako si dospeo tu i da li ti to prija? Da li želiš da budeš tu? Da li te posao stimuliše? Ako je odgovor negativan, ne treba ni da budeš tu.

Kada se demotivišeš

Ako u toku radnog vremena misliš da bi ti na gorem poslu bilo bolje, samo da nisi tu gde jesi, vreme je za promenu. Nikad nije dobro samog sebe demotivisati. Počni već da tražiš drugi posao. Samo ti možeš napraviti taj korak.

Žališ se na posao u svakom razgovoru

Ako nijedna kafa sa prijateljima ne može da se završi a da ti ne skreneš u priču o nezadovoljstvu svojim poslom, opterećen si i treba ti promena. Posao se, u većini slučajeva, ne nosi kući i to je znak da si rob sistemu koji te guta dok dišete.

Nije te briga ako te otpuste

Kada nešto voliš želiš da ga zadržiš. Svejedno nije reč koju treba primeniti na posao i karijeru. Ako te otkaz sačeka a ti si ravnodušnan, potrošio si svoje vreme na grešku. U ovom slučaju, ostani dobar radnik do kraja, uskoro ti možda zatreba preporuka.

Izvor:Dominomagazin.com

Pogledajte još