Deko očekuje da Englezi nastave sa slabim partijama

MARINFELD, 27. juna 2006. (Beta-Rojters) - Fudbaler sredine terena reprezentacije Portugala, Deko, nada se da će protivnik njegovog tima u četvrtfinalu selekcija Engleske nastaviti sa slabim partijama i u sledećoj utakmici.
"Ponekad mi se čini da navijači u Engleskoj očekuju previše od svog nacionalnog tima. Nadam se da oni neće pružiti svoj maksimum na toj utakmici", rekao je Deko na konferenciji za štampu.
Deko je jedan od četvorice fudbalera koji su isključeni u meču osmine finala između Portugala i Holandije, tako da neće imati pravo da igra sledeću utakmicu sa Engleskom.
Govoreći o napadaču Engleske, Vejnu Runiju, Deko je rekao da je besmisleno porediti ga sa Peleom i dodao da Runi ima još dosta da nauči o fudbalu.
"Niko ne može da se poredi Peleom. Runi je mlad i ima dosta talenta ali porediti ga s Peleom je previše. 
Pored Deka, Portugal će biti oslabljen na sredini terena i neigranjem Koštinje. Ta reprezentacija je i ranije bila u sličnoj situaciji u poslednjoj utakmici D grupe protiv Meksika. Tada takođe nisu igrali ni Kristijano Ronaldo, Pauleta i Nunjo Valente, ali su Portugalci ipak dobili taj meč sa 2:1.

Pogledajte još