Dokazano: Žene su inteligentnije od muškaraca!

Osoba koju će verovatno od ove godine muškarci prezirati je Džejms Flin, ekspert za testove inteligencije, koji je i objavio poslednje rezutate svojih istraživanja.

Naime, on je je pratio sve rezultate testiranja inteligencije i otkrio da su baš ove godine žene prvi put prestigle muškarce u rezultatima, piše hrvatski "Metro-portal".

Prema njegovom istraživanju, rezultati su svake godine sve bolji kod oba pola, ali su žene kroz istoriju ostvarivale brži rast, za koji veruje da je posledica modernizacije. Savermeno društvo je sve komplikovanije, što tera naš mozak na prilagođavanje i povećavanje inteligencije.

Loša vest za muškarce je da Flin smatra da žene nisu još ni izdaleka pokazale učinak modernizacije na inteligenciju i da će njihovi rezultati biti još bolji. Dobra vest je da je dokazao da inteligencija nije nužno genetski uslovljena, nego se može poboljšati, pa tako još ima šanse za muški rod ako prione poslu.

Objašnjenja za bolje rezultate koje su žene postigle ima nekoliko, a najpopularnija je teorija o ženskoj sposobnosti multitaskinga, tj. brige za porodicu i karijeru u isto vreme. Druga pak kaže da su žene napokon shvatile da je njihova potencijalna inteligencija veća od muške, i da su se oslobodile okova predrasuda u kojima su ih muškarci držali dugo vremena.

Pogledajte još