Kad je vreme za novu vezu?

Iako je nakon bolnog prekida ljubavne veze teško nastaviti s "normalnim" životom, pre nego li se upustite u novu, razmislite dobro o tome što želite odnosno ne želite od buduće ljubavi. Zavisno od toga koliko ste se predali vezi, trebaće vam više ili manje vremena da se oporavite. Vreme da krenete dalje, ako ste u intenzivnoj i kratkoj ljubavnoj aferi, jeste onaj trenutak kada zabava prestane, piše sajt "24sata.hr".

Ne postoji univerzalno rešenje

Ako se vaša ljubav ugasila i postali ste samo prijatelji ili u gorem slučaju, ne možete podneti jedno drugo, realno rešenje je prekid. Da biste preboleli prekid jednogodišnje ili višegodišnje veze trebaće puno vremena zato što se u vezu uložili puno vremena, truda i ljubavi, koja je sada nestala.

Ne postoji univerzalno rešenje za sve, već bi svako trebao da posluša svoj unutrašnji sat koji će pokazati da li je vreme za novi početak ili ne.

Nakon života udvoje držite se odluke o novom početku

Život udvoje podrazumeva da ste delili sve, od paste za zube do finansija. Nakon što je svako od vas krenuo svojim putem, dopustite sebi da oplakujete ono što ste imali. Naučite kako da se nosite sa osećanjima tuge, besa, ljubomore, krivice i poricanja.

Da biste ponovno bili spremni za izlaske najpre trebat da se pomirte sa svojim osećanjima i sami sa sobom raščistiti šta uistinu želite. Ako je vaša odluka da želite novi početak, držite je se i lakše ćete prebroditi ljubavni brodolom. Stručnjaci tvrde da oporavak može da traje od nekoliko meseci do godinu dana, ali to zavisi od pojedinca.

Za preboljevanje bračnog brodoloma potrebna je bar jedna godina

Razvod braka odluka je koja menja život u potpunosti, a želite li da ona bude pozitivna, najpre treba da oprostite sebi i partneru što niste uspeli. Nekima će trebati manje, a nekima više vremena, ali najbitnije je da ne ostanete da živite u prošlosti.

Iako u proseku treba više od godinu dana za prebolijevanje razvoda, da li će se to dogoditi pre ili kasnije zavisi od toga koliko želite da budete slobodni i koliko se trudite da to postignete.

Pogledajte još