Najbolje jednodnevne dijete

Dan za piletinu i špargle

Doručak: Dve kašike ovsenih pahuljica preko noći ostavite u četiri kašike mleka sa malim procentom masnoće. Ujutro pomešajte s 150 g jogurta i nekoliko komadića voća (mango, kivi,...)

Ručak: U aluminijsku foliju zamotajte 120 g pilećeg filea i pecite 20 minuta na 180 stepeni u zagejanoj rerni. Skuvajte nekoliko špargli, naseckajte ih na kockice i poslužite s jednim paradajzom i nekoliko kapi sirćeta maslinovog ulja.

Večera: U vodu stavite dve kore limuna i pola kilograma špargli. Iseckajte na komadiće, začinite mešavinom jogurta i začina (peršun, so, biber), dodajte 50 g šunke (iseckane na kockice) i parče integralnog hleba.

Dan za testeninu i salatu

Doručak: Parče integralnog hleba sa 30 g svežeg sira koji možete da pomešate sa kašikom soka narandže.

Ručak: Skuvajte integralnu testeninu (60 g), a zatim u vodu na dve minute stavite 150 g spanaća. Iseckajte ga i u tiganju na maslinovom ulju propržite spanać, luk, so i biber. Poslužite preko testenine.

Večera: Skuvajte pola porcije integralne testenine i pomešajte sa sitno iseckanim paradazom, pola paprike, maslinovim uljem, sirćetom, biberom i soli. Dodajte 2 mlada luka iseckana na kolutove i rukolu.

Pogledajte još