Od čistača kokošinjca do Oskara

Muzičar Rod Stjuart je tako, na primer, bio grobar, Metju Mekonhi čistač kokošinjca, a Mik Džeger portir na psihijatriji, piše "Alo".

Rod Stjuart

Pre nego što je Rod (67) svojim britanskim akcentom šarmirao publiku, radio je kao grobar na groblju Hajgejt u Londonu. „Nadao sam se da će mi to pomoći da prebrodim strah od umiranja i noćne more koje sam imao kao tinejdžer“, rekao je jednom prilikom Stjuart.

Vupi Goldberg

Vupi (56) je radila kao šminkerka u pogrebnom preduzeću i kao seks operater: „Tada sam bila mlada. Sada bi mi ljudi prepoznali glas preko telefona“, otkrila je.

Hju Džekmen

Džekmen (43) je pokazao talenat za komediju dok je radio kao klovn. Zarađivao je 50 dolara po nastupu. „Volim da pravim budalu od sebe. Tri godine sam to radio“, rekao je on.

(old_image)


Metju Mekonahi

Metju (42) je radio jedan od najprljavijih poslova. Bio je čistač kokošinjca u Australiji dok je bio na razmeni studenata. „Razmena studenata je odličan način da se putuje svetom, a novac mora da se zaradi“, izjavio je Mekonahi.

Mik Džeger

Pre karijere u „Rolingstonsima“, Mik (69) je dok je studirao radio kao portir i nosač kofera u bolnici za mentalne bolesti „Beksli“ u Londonu. Zarađivao je 90 šilinga nedelno, što je daleke 1961. godine bilo oko 52 dolara.

Stalone

Stalone (66) je snimao porniće pod nadimkom Italijanski Pastuv, a dok je čekao da uspe u filmskoj industriji, čistio je kaveze sa lavovima u zoo-vrtu u Central parku u Njujorku.

Patrik Dempsi

Da Dempsi (46) ima mirne ruke videli smo u „Uvodu u anatomiju”, gde glumi dr Šeparda. Prvo zanimanje u 15. godini mu je bilo profesionalni žongler. Takmičio se i na jednom turniru, gde je osvojio drugo mesto.

Bred Pit

Bred (48) je vozio striptizete. „Moj posao je bio da ih limuzinom odvezem na momačke zabave i pokupim novac. Puštao sam im muziku i hvatao odeću“, otkrio je Pit.

Megan Foks

Megan Foks (26), jedna od najseksepilnijih glumica i manekenki današnjice, nosila je svojevremeno kostim džinovske banane dok je radila u jednoj prodavnici šejkova na Floridi. “Bio je to jedini pravi posao koji sam ikad radila”, otkrila je Megan nedavno gostujući u jednom TV šouu.

Pogledajte još