Vojvodstvo se reklamira letovima na metli

VARSSAVA, 10. avgusta 2012. (Beta) - Jedno vojvodstvo na jugu Poljske svoje prirodne lepote i znamenitosti kulture i istorije reklamira nudeći turistima pogled iz ptičije perspektive - "letom na metli".

Specijalni simulator koji je naručilo Švjentokžiško vojvodstvo omogućice turistima da "obidju" znamenitosti tim - kako tvrdi narodno verovanje - omiljenim prevoznim sredstvom veštica.

Nove tehnologija omogućavaju putniku na imaginarnoj metli da ga u posebnoj kapsuli "ponesu" kroz oluju udari vetra ili da oseti miris četinarskih šuma u nacionalnom parku.

Simulator funkcioniše poput avio i simulatora svemirskih letova koji odavno nisu novina u zabavnim parkovima u nekim zapadnim zemljama. Novo je to što je jedna regionalna turistička organizacija odlučila da simulira let slavnih veštica koje su se, po bajkama i legendama, okupljale baš u tim oblastima juga Poljske.

"Multimedijska unutrašnjost kapsula omadjijaće putnika ne samo vizuelnim, zvučnim efektima ili kretanjem. Omogućava put po vojvodstvu u više dimenzija, a turisti će zaista osetiti miris četinarskih šuma i letnju kišu iznad Svetog Krsta", tvrdi predstavnik regionalne turističke organizacije Jaroslav Panek.

Specijalni efekti u simulatoru prate filmsku pricu, kada se "prolazi" kroz oluju, kada "udara grom" i "sevaju munje" oko kapsule, a simulator osim mirisa ume da proizvede i sneg ili vodenu prašinu kiše.

Pogledajte još